نوشته شده توسط : کاریاب

دیجیتال مارکتینگ و انواع تکنیک های بازاریابی دیجیتال

از دیدگاه کلی، بازاریابی به معنای شناسایی و ارضای نیازهای مشتری است. این کار وظیفه مهم هر کسب‌و‌کاری است، زیرا تلاش‌های بازاریابی موفق می‌تواند منجر به جذب مشتری بیشتر شود. چرخه بازاریابی سنتی شامل تجزیه و تحلیل جهت‌گیری بازار، ترکیب محصول و محیط کسب‌و‌کار است. اگرچه بازاریابی ریشه‌های عمیقی در تاریخ و فرهنگ کسب‌و‌کار دارد، اما این نوع بازاریابی یک روش نسبتاً جدید است.

با انفجار فناوری دیجیتال – از جمله استفاده گسترده و فراگیر از رایانه‌ها و تلفن‌های هوشمند – کسب‌و‌کارها شروع به آزمایش تاکتیک‌های بازاریابی جدید کردند. بنابراین بازاریابی دیجیتال متولد شد. پس از آن بود که بسیاری از کسب‌و‌کارها سرمایه خود را از بازاریابی سنتی به دیجیتال منتقل کردند. در مجموع، برنامه‌ریزی و اجرای یک استراتژی دیجیتال، امروزه برای تمام کسب‌و‌کارها حیاتی است.

این بدان معناست که شما باید توان، زمان و سرمایه خود را جایی صرف کنید که مشتریان بیشتری در انتظار شما هستند؛ یعنی در اینترنت. برای آشنایی بیشتر با این روش بازاریابی جدید و مهیج این مطلب را دنبال کنید.

در این مقاله با مطالب زیر آشنا می‌شوید:

 

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال چیست؟

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی آنلاین به روش‌هایی اشاره دارد که برای بازاریابی در فضای اینترنت انجام می‌شود. کسب‌و‌کارهای مختلف در فرآیند این بازاریابی از پلتفرم‌های دیجیتال متنوعی مانند موتور جستجوگر، شبکه‌های اجتماعی، ایمیل، وبلاگ، سایر وب‌سایت‌ها برای ارتباط با مشتریان فعلی و بالقوه استفاده می‌کنند. این نوع بازاریابی می‌تواند شامل ایجاد ارتباط از طریق تکست Text یا پیام صوتی و تصویری نیز باشد.

به طور خلاصه، بازاریابی دیجیتال به هر روش بازاریابی اطلاق می‌شود که از طریق دستگاه‌های الکترونیکی و به‌صورت آنلاین، در اینترنت انجام می‌شود.

اهمیت استفاده از دیجیتال مارکتینگ در کسب‌و‌کارها

همانطور که می‌بینید، این نوع مارکتینگ در بقای کسب‌و‌کارهای امروزی بسیار مهم است. اگر می‌خواهید برند شما رشد کند، باید خود را در معرض مخاطبان بیشتری قرار دهید. روش‌ها مدرن بازاریابی ممکن است در ابتدا ترسناک به‌نظر برسند، اما اگر برای یادگیری آن وقت بگذارید، خواهید دید که شرکت شما پتانسیل‌های زیادی برای گسترش پیدا می‌کند.

زمانه تغییر کرده است و بازاریابی سنتی دیگر پاسخ‌گوی نیازهای امروزی مشتریان نیست. تمایل به ایجاد تغییر بسیاری از چیزها را به مسیر متفاوتی هدایت کرده است. اگرچه همه استراتژی‌های بازاریابی سنتی از بین نرفتند، اما تکنیک‌های فعلی که توسط متخصصان بازاریابی پیاده‌سازی می‌شوند بسیار محبوب‌تر هستند.

اینترنت بازار کاملا جدیدی را به ارمغان آورده است و بازاریابی نوین به یک هنجار برای یک کسب‌و‌کار موفق تبدیل شده است. اگر شما هم در این امر شرکت نکنید، کسب‌و‌کارتان رو به افول خواهد رفت. اگر می‌خواهید پیشرفت‌هایی را در کسب‌و‌کار خود مشاهده کنید یا فروش خود را افزایش دهید، باید وارد جهان دیجیتال شوید.

مزایای دیجیتال مارکتینگ

1- مقرون به صرفه بودن
این روش نسبت به سایر روش‌های بازاریابی، به‌طور قابل توجهی ارزان‌تر است. هزینه‌های تبلیغاتی در دنیای دیجیتال کمتر از سایر اشکال بازاریابی است.

2- دسترسی به موبایل
امروزه تمامی افراد جهان بیشتر از هر وسیله دیگری از تلفن هوشمند برای دنبال کردن اخبار، شبکه‌های اجتماعی و فعالیت‌های دیگر استفاده می‌کنند. این نوع بازاریابی به شما کمک می‌کند تا به آن‌ها دسترسی پیدا کنید.

3- انعطاف پذیری
از این بازاریابی می‌توان به شکل‌های مختلفی استفاده کرد و بهره برد. از جمله تبلیغات بنری، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی محتوا و پست‌های رسانه‌های اجتماعی. بنابراین با یادگیری نحوه بازاریابی خلاقانه خود به صورت دیجیتالی، طیف وسیعی از استراتژی‌های تبلیغاتی را در دست خواهید داشت.

4- گسترش
بسیاری از کاربران اینترنت تقریباً بخش زیادی از خرید خود را به‌صورت آنلاین انجام می‌دهند. این نوع از بازاریابی به شما این امکان را می‌دهد تا این افراد را جذب کنید و در نتیجه دامنه دسترسی شرکت خود را گسترش دهید.

5- تبلیغات چند رسانه‌ای
مشتریان تمایل دارند بیشتر با محتوایی درگیر شوند که ترکیبی از عکس، کلیپ های ویدئویی و صدا باشند. ترکیب این نوع محتوا در بازاریابی اینترنتی بسیار ساده‌تر از هر نوع تبلیغات دیگری است.

6- تعامل
این بازاریابی به شما امکان می‌دهد تا مستقیماً با مشتریانی که محتوای شما را می‌بینند ارتباط برقرار کنید. این کار به مشتریان شما نشان می‌دهد که مهم و محترم هستند. همچنین به شما امکان می‌دهد اطلاعات ارزشمندی در مورد واکنش‌ها و نیازهای مشتریان خود جمع‌آوری کنید.

7- ردیابی
علاوه بر امکان برقراری ارتباط با مشتریان، بازاریابی مورد نظر به شما امکان می‌دهد فعالیت مشتریان خود را پیگیری کنید. به این ترتیب متوجه می‌شوید که کدام روش‌های بازاریابی موثرتر هستند و به شما امکان می‌دهد استراتژی خود را اصلاح کرده و بهبود بخشید.

8- آزادی عمل
این بازاریابی اظهار نظر در مورد موضوعات و بحث‌هایی که به محصول یا صنعت شما مربوط می‌شود را آسان می‌کند. به این ترتیب، می‌توانید خود را به‌عنوان یک مرجع معرفی کنید و اعتماد خوانندگان خود را جلب کنید. با استفاده از مارکتینگ در جهان دیجیتال، می‌توانید به‌عنوان یک متخصص ظاهر شوید و اعتبار زیادی به دست بیاورید.

9- تعامل با اینفلوئنسرها
بسیاری از تأثیرگذارترین چهره‌ها در فرهنگ مدرن، کسب‌و‌کار خود را به صورت آنلاین یا از طریق رسانه‌های اجتماعی تبلیغ می کنند. این بازار به شما امکان می‌دهد که با اینفلوئنسرها تعامل داشته باشید و نظر آن‌ها را جلب کنید. اگر از راه درستی با آنان تعامل کنید، می‌توانید آن‌ها را وادار کنید تا شما را تأیید کنند. این موضوع باعث می‌شود فالوورهایشان به مشتری شما تبدیل شوند و آگاهی از برند را گسترش دهند.

۱۰- بهبود بازاریابی چاپی
این بازاریابی مدرن به شما امکان می‌دهد بازاریابی چاپی و سنتی خود را نیز گسترش دهید. شما با تولید محتوای آنلاین می‌توانید ادعاهایی را که در تبلیغات چاپی خود دارید توضیح دهید. همچنین می‌توانید جزئیات بیشتری ارائه کنید و اثربخشی همه اشکال تبلیغات را به حداکثر برسانید و کمپین‌های خود را یکپارچه کنید.

تفاوت بازاریابی دیجیتال و بازاریابی سنتی چیست؟

تفاوت بین این دو روش بازاریابی مشخص است. بازاریابی سنتی از کانال‌های آفلاین استفاده می‌کند، در حالی که بازاریابی مدرن و دیجیتال از بستر اینترنت استفاده می‎کند. برای مثال، یک کمپین تبلیغاتی سنتی ممکن است از بیلبوردها و تبلیغات چاپی استفاده کند، در حالی که یک کمپین دیجیتال ممکن است برای تبلیغ یک محصول از رسانه‌های اجتماعی، پست‌های وبلاگ و ایمیل استفاده کند. در سال‌های اخیر، مرز بین بازاریابی سنتی و دیجیتال کم‌رنگ شده است. زیرا حتی پلتفرم‌های سنتی مانند بیلبوردها و تبلیغات تلویزیونی نیز یک جایی در اینترنت را به خود اختصاص می‌دهند.

بر خلاف بازاریابی سنتی که ایستا است و اغلب به عنوان ارتباطات یک طرفه از آن یاد می‌شود، بازاریابی دیجیتال یک فرآیند همیشه در حال تغییر و پویا است. مشتریان نمی‌توانند از طریق بیلبورد یا تبلیغات چاپی با کسب‌و‌کار شما تعامل داشته باشند، در حالی که با استفاده از روش‌های دیجیتال راهی برای ارتباط دو طرفه بین یک کسب‌و‌کار و مشتریان واقعی یا بالقوه آن فراهم می‌شود.

تفاوت بازاریابی دیجیتال و بازاریابی اینترنتی چیست؟

مورد اول یک اصطلاح گسترده است. این روش مجموعه‌ای از استراتژی‌های بازاریابی را توصیف می‌کند که برای تبلیغ محصولات یا خدمات یک کسب‌و‌کار از کانال‌های دیجیتال استفاده می‌کنند. این اصطلاح کلی است برای هرچیزی که از یک پلتفرم دیجیتال برای بازاریابی کسب‌و‌کار استفاده کند کاربرد دارد، اما لازم است بدانید تبلیغات دیجیتال به وب محدود نمی‌شود. اما بازاریابی اینترنتی که به عنوان بازاریابی آنلاین نیز شناخته می‌شود، زیرمجموعه ای از بازاریابی دیجیتال است. بازاریابی اینترنتی شامل استراتژی‌هایی است که شما برای بازاریابی آنلاین خود استفاده می‌کنید.در استراتژی بازاریابی اینترنتی، حتما به اینترنت نیاز دارید.

انواع کانال‌های دیجیتال مارکتینگ آنلاین

  • بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی

    مصرف کنندگان امروزی به کانال‌های رسانه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، توییتر، فیس بوک، لینکدین و تیک‌تاک وابسته هستند. به همین دلیل ضروری است که در تمام این رسانه‌ها حساب‌های فعالی داشته باشید.

  • اینفلوئنسر مارکتینگ

    یکی دیگر از راه‌های مؤثر استفاده از کانال‌های دیجیتال، برای دستیابی به مخاطبان هدف، کمک گرفتن از اینفلوئنسرها است. برندها می‌توانند با افراد مشهور، سایت‌ها یا افراد دیگری که در زمینه خود متخصص به حساب می‌آیند شریک شوند.

  • بازاریابی ایمیلی

    کمپین‌های بازاریابی ایمیلی به مجموعه شما این امکان را می‌دهد که با مشتریان خود در ارتباط باشید و خبرنامه‎ها یا پیشنهادات خود را برای آن‌ها ارسال کنید.

  • کانال سئو

    با بهینه‌سازی محتوا برای موتور جستجو، می‌توانید مطمئن شوید که خزنده‌های موتورهای جستجو به راحتی محتوای شما را یافته و فهرست‌بندی می‌کنند.

  • پرداخت به ازای کلیک (PPC)

    پرداخت به ازای کلیک شکلی از تبلیغات پولی است که به تیم‌های بازاریابی اجازه می‌دهد ترافیک وبسایت خود را خریداری کنند. در این روش بازاریابان تبلیغات را در وبسایت‌ها یا موتورهای جستجو مانند گوگل قرار می‌دهند و هر بار که روی تبلیغ کلیک می‌شود مبلغی را پرداخت می‌کنند. این تبلیغات اغلب در بالای صفحه نتایج جستجو ظاهر می‌شوند.

  • بازاریابی وابسته یا Affiliate Marketing

    این روش راهی برای کاهش هزینه‌ها و برون سپاری برخی از کارهای سنگین تبلیغاتی است. شما با تبلیغ کالای خود در سایت دیگر، پورسانت مشخصی را به ازای فروش به آن سایت می‌پردازید.

  • بازاریابی موبایلی

    بازاریابی موبایلی می‌تواند شامل بسیاری از استراتژی‌های ذکر شده در بالا باشد، و اغلب ترکیبی از پیام‌های متنی، رسانه‌های اجتماعی، ایمیل و برنامه‌های تلفن همراه است.

انواع روش‌های مارکتینگ آفلاین

اگر بخواهید بدون استفاده از اینترنت بازاریابی کنید، باید روش‌های آن را بشناسید. بازاریابی آفلاین به معنای استفاده از دستگاه‌ها و ابزارهای دیجیتالی است که برای ارتباط با مخاطب به اینترنت نیاز ندارند. ما در این بخش تعدادی از روش‌های آفلاین را به شما توضیح می‌دهیم:

  1. بازاریابی تلفنی

    بازاریابی تلفنی روش مرسومی است. در این روش شخص از طریق تلفن مزایا و خصوصیات محصول خود را به شما معرفی می‌کند. از آن‌جایی که برخی از افراد ممکن است به گفتگوی تلفنی علاقه داشته باشند، شاید بتوان از این طریق آن‌ها را ترغیب به خرید کرد. ضمن آن‌که برای استفاده از تلفن نیاز به اینترنت نیست.

  2. بازاریابی با اس‌ام‌اس (پیامک)

    شاید شما هم از جمله افرادی باشد که در هنگام دریافت یک پیامک بلافاصله به تلفن همراه خود مراجعه می‌کند تا از محتوای پیغام مطلع شود! تحقیقات نشان می‌دهد که افراد، درصد زیادی از پیامک‌ها را باز می‌کنند. به همین خاطر شما می‌توانید از طریق ارسال پیامک از خوانده شدن پیغام بازاریابی خود تا حد زیادی مطمئن باشید.

  3. بازاریابی تلویزیونی

    سابقه تبلیغات تلویزیونی به زمان ظهور تلویزیون باز می‌گردد. شرکت‌ها از همان ابتدا با تهیه آگهی‌هایی در پی بازاریابی از طریق تلویزیون بودند. این روش با تغییراتی تا به امروز برقرار مانده است. بازاریابی تلویزیونی با توجه به مخاطبان میلیونی تلویزیون می‌تواند بسیار موثر باشد.

  4. ارائه پیش‌نمایش و دمو

    امروزه بسیاری از شرکت‌ها پیش از خرید به شما امکان آزمایش محصول یا خدمات خود را می‌دهند. برای مثال اگر بخواهید خودرویی را خریداری کنید می‌توانید پیش از خرید برای رانندگی با آن ثبت‌نام کنید! استفاده از لپ‌تاپ‌ها و گوشی‌های تلفن همراه در مراکز فروش نیز یکی از همین روش‌های بازاریابی آنلاین است.

معایب مارکتینگ آفلاین

بازاریابی آفلاین از سابقه بیشتری نسبت به آنلاین برخوردار است. پیش از ظهور اینترنت و فضای مجازی بخش عمده بازاریابی از همین طریق انجام می‌شد. بنابراین زمانی که ما از معایب بازاریابی آفلاین صحبت می‌کنیم مسائلی را در نظر می‌گیریم که در بازاریابی آنلاین به نحو موثرتری انجام می‌شوند.

بازاریابی آفلاین معمولا به نحوی کورکورانه با مخاطب انبوه سر و کار دارد! بینندگان تلویزیون و یا دارندگان گوشی تلفن همراه طیف بسیار گسترده‌ای از تمامی افشار، جنس‌ها و طبقات هستند. پیر و جوان، دانشجو و بازنشسته، همه و همه می‌توانند مخاطبان تلویزیون باشند. می‌دانیم که یکی از مهم‌ترین رکن‌های بازاریابی شناسایی مخاطب هدف است. در بازاریابی آفلاین معمولا چنین کاری ناممکن است. شما نمی‌توانید مخاطبان را جداسازی و محتوا را برای هر کدام از آن‌ها شخصی‌سازی کنید. این بزرگ‌ترین ایراد بازاریابی آفلاین است.

مشکل دیگر نگرفتن بازخورد از مشتریان است. در بسیاری از روش‌های آفلاین شما به مخاطب دسترسی ندارید و نمی‌تواند متوجه میزان و شکل تاثیر بازاریابی خود بر روی او شوید. این موضوع باعث می‌شود که نتوانید مزایا و کاستی‌های بازاریابی خود را مشخص کنید و در نهایت نتوانید کار خود را بهینه‌سازی کنید.

چارچوب دیجیتال مارکتینگ

در این بخش ما یکی از رایج‌ترین چارچوب‌های بازاریابی دیجیتال را به شما معرفی می‌کنیم. این روش که به اختصار RACE نامیده می‌شود از ابتدای واژه‌های Reach، Act، Convert و Engage تشکیل شده است که هر کدام وظایف و خصوصیات متفاوتی دارند و به ترتیب چارچوب مورد نظر را می‌سازند.

  1. شما در مرحله نخست یا Reach در پی صید مخاطب هستید! در این بخش از کار، هدف آشنایی مخاطبان با خدمات یا محصولات و برند شما و ایجاد اشتیاق در آن‌هاست. در این بخش روش‌های آنلاین و آفلاین هر دو جوابگو هستند.
  2. در مرحله Act شما وارد تعامل با مخاطبین می‌شوید. تولید محتوای مناسب و جذاب یکی از کلیدهای موفقیت در این مرحله است. هدف از این کار اینست که مشتری از طریق ورود به قیف بازاریابی تبدیل به یک مشتری بالقوه می‌شود.
  3. در بخش Convert و یا تبدیل، هدف آنست که مشتری بالقوه تبدیل به یک مشتری بالفعل شود. این مرحله اهمیت بسیاری دارد و هدف از آن هدایت مشتری به سمت پایین قیف فروش است. این مرحله می‌تواند آنلاین یا آفلاین باشد.
  4. در بخش Engage هدف تضمین وفاداری مشتری به شما و نگه داشتن آن در بخش میانی قیف فروش است که مشتری را ترغیب به تکرار خرید از برند شما می‌کند.

نحوه انجام بازاریابی دیجیتال

برای انجام این بازاریابی خوب است که به برخی از اصول انجام کار توجه داشته باشید. اولین اصل تعیین یک استراتژی بازاریابی است. استراتژی بسیار اهمیت دارد و به شما کمک می‌کند که قدم‌های بعدی خود را چگونه بردارید. یکی از اولین پیشنهادات، تعیین استراتژی بالا بردن میزان بازدید از وبسایت شماست. سئو می‌تواند کلید ارتقای این موضوع برای کسب‌و‌کار شما باشد.

یکی دیگر از روش‌های مرسوم و مناسب استفاده از تجربه دیگران است. ما نمی‌گوییم که عین‌به‌عین از روی دست رقبای خود کپی کنید!‌اما فراموش نکنید که برای طراحی و بهینه‌سازی بازاریابی دیجیتال شما با بسیاری از رقبای‌تان در یک موقعیت مشترک قرار دارید. پس از بررسی روش‌ها، کاستی‌ها و مزایای‌بازاریابی آن‌ها غافل نشوید.

شما باید معیارهای استانداردی را برای طراحی و ارتقای بازاریابی خود بکار بگیرید. مفاهیم بازاریابی متفاوتی در این زمینه به کار شما خواهند آمد، مفاهیمی مانند نرخ کلیک و تبدیل فروش که می‌توانند معیارهای مهم کار را برای شما مشخص کنند.

دلایل نیاز ما به استراتژی دیجیتال مارکتینگ چیست؟

استراتژی در هر موضوعی به فعالیت شما شکل و جهت می‌دهد. اگر بازی‌های استراتژیک کرده باشید متوجه این موضوع خواهید بود. هر کسی برای زندگی خود نیز یک استراتژی مشخص تعیین می‌کند. مثلا شما می‌خواهید که به دانشگاه X وارد شوید و از آن‌جا وارد شرکت Y شوید و از این طریق تجربیات لازم برای زندگی در شهر Z را به دست آورید. این یک استراتژی است. برای جهت دادن به بازاریابی خود نیز باید یک استراتژی طراحی کنید.

شما به یک استراتژی نیاز دارید تا سهم خود از بازار و مخاطب ویژه خود را نیز بشناسید. شخصی‌سازی مخاطب یکی از راه‌های حفظ و نگه‌داری آنست که باید در استراتژی خود به آن توجه کنید. هم‌چنین اگر استراتژی بازاریابی نداشته باشیم نمی‌توانیم با رقبا وارد رقابت شویم. باید همواره به‌روز باشیم و برای اهداف استراتژیک خود برنامه‌ریزی کنیم تا از قافله تجارت عقب نمانیم. استراتژی می‌تواند اهداف و منابع شما را یکپارچه‌سازی کند و از تکرارها و اتلاف‌ها جلوگیری کند. استراتژی بازاریابی در واقع در خدمت بهینه‌سازی وظایفی است که برای تجارت خود تعریف کرده‌اید.

پیش‌شرط‌های مورد نیاز برای اجرای استراتژی دیجیتال مارکتینگ

برای اجرای هر استراتژی دیجیتالی ما نیاز به پیش‌شرط‌ها و توانمندی‌های خاصی داریم که برخی از آن‌ها را در این بخش به شما معرفی می‌کنیم:

  • سایت: برای اجرای استراتژی حتما نیاز به داشتن یک سایت و یا پورتال دارید.
  • ارائه مطلب از طریق پست: باید بتوانید از پایگاه آنلاین خود پست‌های جذابی را به مخاطب عرضه کنید.
  • ایجاد صفحات در شبکه‌های اجتماعی: باید در تمامی شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب عضو و فعال باشید!
  • کاتالوگ و دفترچه آنلاین: طراحی دفترچه می‌تواند بسیاری از افراد را در مسیر استراتژی بازاریابی شما قرار دهد.
  • ابزارهای ارتباط الکترونیک: شما هم‌چنین باید علاوه بر کانال‌های آنلاین از دیگر ابزارهای ارتباط الکترونیک مانند پیامک، تلفن و فکس نیز استفاده کنید.

آیا دیجیتال مارکتینگ به بودجه زیادی نیاز دارد؟

همه چیز بستگی به استراتژی و روش‌های انتخابی شما دارد. شما در بازاریابی دیجیتال می‌توانید از روش‌های مانند تبلیغات تلویزیونی استفاده کنید که هزینه‌هایش سر به فلک می‌کشد! به طور کلی هزینه روش‌های آفلاین به طور چشم‌گیری بالاتر از روش‌های آنلاین است.

در بازاریابی آنلاین اما هزینه‌ها به نحوی قابل توجه کاهش پیدا می‌کند. شما در این روش‌ها با صرف هزینه اندک، به نتایج خوبی دست پیدا خواهید کرد. بسیاری از کسب‌و‌کارهای نوپا نیز بیشتر به همین روش‌ها اتکا می‌کنند. تمرکز بر سئو و تولید محتوا نمونه‌هایی از بازاریابی دیجیتال آنلاین است که به بودجه بالایی نیاز ندارد.

سخن پایانی

ما در این مقاله به یکی از مهم‌ترین مباحث دنیای بازاریابی امروز پرداختیم. روش‌های فروش و بازاریابی در گذشته با امروز تفاوتی بنیادین داشت و دلیل آن هم ظهور دنیای دیجیتال و نفوذ گسترده آن در زندگی انسان‌های امروزی است.

اینترنت یکی از مفاهیمی است که زیرمجموعه دنیای دیجیتال قرار می‌گیرد با این حال ابزارهای دیجیتال دیگری مانند تلویزیون و خطوط مخابراتی نیز همگی امکاناتی برای بازاریابی دیجیتال در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهند. استراتژی بازاریابی دیگر مفهوم کلیدی و ضروری برای کسب‌و‌کار شماست. ما تلاش کردیم مفاهیم مهم مربوط به بازاریابی دیجیتال، نقاط افتراق آن با دیگر مفاهیم و اصول پیاده‌سازی آن را به شما معرفی کنیم. اکنون شما می‌توانید برای بکارگیری این مفاهیم وارد عمل شوید!



:: بازدید از این مطلب : 1
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 8 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب
 دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال به فرایند تبلیغ، فروش و بازاریابی محصولات و خدمات با استفاده از وب سایت، شبکه های اجتماعی، ایمیل، موبایل و سایر روش های دیجیتال گفته می شود. این کار با استفاده از ابزارها و تکنیک‌هایی مانند بهینه‌ سازی موتورهای جستجو (SEO)، ، تبلیغات در شبکه‌ های اجتماعی، بازاریابی محتوا، ایمیل‌ مارکتینگ انجام می‌شود. آنلاین مارکتینگ به شرکت‌ ها کمک می‌ کند تا به مخاطبین خود دسترسی بهتری داشته باشند و با استفاده از روش‌ های بازاریابی دیجیتال، محصولات و خدمات خود را به مخاطبان مناسب تبلیغ کنند و آن‌ ها را به مشتریان وفادار تبدیل کنند. با توسعه فناوری، بازاریابی از شکل سنتی به شکل دیجیتال تغیر کرد و در حال حاضر هر شرکت و کسب و کاری برای موفقیت و این که از رقبا عقب نیفتد نیاز به فعالیت در بازار کار آنلاین دارد. دیجیتال مارکتینگ به زبان ساده یک روش تبلیغاتی است که بر روی اینترنت و با استفاده از ابزارهای دیجیتالی انجام می‌شود.

انواع دیجیتال مارکتینگ

آنلاین مارکتینگ انواع مختلفی دارد که در آن شرکت‌ ها و برند ها می‌توانند محصولات و خدمات خود را به مخاطبان تبلیغ کنند و با استفاده از کانال ‌های دیجیتالی که در دسترس دارند با آنان ارتباط برقرار کنند.

بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا (Content Marketing) یکی از روش‌ های مارکتینگ دیجیتال است که در آن، محتوایی ارزشمند، جذاب و مناسب با نیاز های مخاطبان و مشتریان شرکت ساخته و منتشر می‌ شود. هدف اصلی در این روش، افزایش آگاهی و اطلاعات مخاطبان درباره محصول یا خدمات شرکت و همچنین افزایش اعتماد و وفاداری آنان به شرکت است. روزانه میلیون ها صفحه در دنیای اینترنت منتشر می شوند. این صفحات شامل محتوای متنی، فیلم، عکس و … هستند، در حقیقت کاربران با هدف دیدن این محتوا به صفحات اینترنت مراجعه می کنند پس بهترین راه جذب مخاطب، تولید محتوا است.اینجاست که جایگاه و اهمیت محتوای سبز در دیجیتال مارکتینگ بیش از بیش خود را نشان می دهد .

محتوا مارکتینگ شامل ساخت و انتشار محتوای متنی، تصویری، ویدئویی و صوتی در قالب مقالات، وبلاگ‌ها، ایمیل‌ها، پست‌ های شبکه‌ های اجتماعی، وبینار ها و پادکست‌ ها است. در این روش تبلیغات آنلاین، محتوا باید مفید، جذاب و ارزشمند باشد و به نیازهای و مسائل مخاطبان پاسخ دهد و توجه آنان را به هدف ما جلب کند. برای بازاریابی محتوایی باید کمپینی با هدف مشخص تشکیل داد. محتوا در ابتدا باید در وب سایت منتشر شود و سپس در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شود.

تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک

تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (Pay-Per-Click Advertising) یکی دیگر از روش‌ های بازاریابی دیجیتال است که در آن، تبلیغات شما در موتورهای جست و جو و سایت‌ های دیگر به صورت پرداخت به ازای کلیک قرار می‌ گیرند. به این معنی که هر بار که کاربران بر روی تبلیغ شما کلیک می‌کنند، شما برای هر کلیک هزینه‌ ی مشخص می‌ پردازید. این کار معممولا در سئو سایت ها به کار می رود. به طور مثال، فرض کنید شما یک تبلیغ برای فروش یک محصول دارید و می ‌خواهید تبلیغاتتان را در صفحه اول گوگل و در کنار سایت‌ های دیگری که با محصول شما مرتبط هستند، نمایش دهید. در اینجا، شما برای هر بار کلیک بر روی تبلیغ خود، هزینه ‌ای مشخصی را پرداخت می‌ کنید که می‌ تواند بر اساس رقابت با دیگر تبلیغ‌ دهندگان برای نمایش تبلیغ شما و همچنین بر اساس کلید واژه‌ های انتخاب شده، متغیر باشد. کمپین های PPC می توانند کاربران را بر اساس مشخصات دموگرافیک (سن ، جنسیت و غیره) یا حتی علایق خاص یا موقعیت مکانی آن ها تقسیم بندی کنند و آنها را به سمت کسب و کار شما هدایت نمایند. هر بار که کاربر روی تبلیغات شما کلیک می کند ، هزینه ای را به ارائه دهنده آن پرداخت می کنید و بنابراین به آن اصطلاح پرداخت به ازای هر کلیک می گویند. با استفاده از تبلیغات PPC، شما می ‌توانید با هزینه کم تری، تبلیغات خود را به مخاطبان مناسب نمایش دهید و در نتیجه، فروش محصولات و خدمات شرکت خود را افزایش دهید.

گوگل ادز (Google Ads)

یکی از مثال های پرداخت به ازای کلیک، گوگل ادز (Google Ads) یا سابقاً به نام گوگل ادوردز (Google AdWords) می باشد که شامل یک پلتفرم تبلیغاتی آنلاین است که توسط گوگل ارائه شده است و به تبلیغ‌ دهندگان این امکان را می‌ دهد تا تبلیغات خود را در صفحات جست و جو، شبکه‌ های اجتماعی، وب‌سایت‌ ها و حتی در اپلیکیشن‌ ها نمایش دهند. تبلیغات گوگل ادز، به آگهی دهندگان امکان می‌ دهد تا تبلیغات خود را بر اساس کلمات کلیدی مرتبط و دیگر مشخصات هدفمند، نمایش دهند. این به تبلیغ‌ دهندگان امکان می‌ دهد تا تبلیغات خود را به کاربران مختلف و با نیاز‌ های متفاوت نمایش دهند، به عنوان مثال یک تبلیغ برای فروش کالا های ورزشی، ممکن است برای کاربرانی که به ورزش علاقه‌ مند هستند، نمایش داده شود. گوگل ادز از هدفمند سازی تبلیغات و ابزار های مختلفی برای بهبود بازده تبلیغات در گوگل استفاده می‌ کند. به عنوان مثال، تبلیغ‌ دهندگان می‌ توانند تبلیغات خود را بر اساس موقعیت جغرافیایی، دستگاه، زبان و سایر مشخصات کاربران هدف نمایش دهند. همچنین، ابزار های هدفمند سازی گوگل ادز، به آگهی دهندگان این امکان را می‌ دهد تا تبلیغات خود را بر اساس رفتار کاربران، نمایش دهند. به عنوان مثال، در صورتی که یک کاربر به دنبال خرید اینترنتی کالای خاصی باشد، تبلیغات مرتبط با آن کالا به نمایش در می‌آید. کارفرما فقط در صورتی که کاربران بر روی تبلیغات گوگل ادز کلیک کنند، هزینه‌ ای برای آگهی خود پرداخت می‌ کنند. به عبارت دیگر، هزینه تبلیغات از طریق پرداخت برای هر کلیک بر روی آگهی تعیین می‌ شود. این روش باعث افزایش بازدهی از تبلیغات و کاهش هزینه‌ های بی‌ مورد می‌ شود. همچنین، گوگل ادز از ابزار هایی برای مدیریت بودجه تبلیغات استفاده می‌ کند، که به آگهی دهندگان فرصت می‌دهد تا هزینه تبلیغات خود را کنترل کنند و بازدهی بیشتری از تبلیغات خود به دست آورند.

بهینه سازی سایت در دیجیتال مارکتینگ

سئو (SEO) یکی از روش‌های مهم در خدمات بازاریابی اینترنتی است. ابتدا باید به سوال سئو چیست پاسخ بدهیم و این مسئله به قدری مهم و تاثیر گذار است که خود به عنوان یک شغل جداگانه شناخته می شود. SEO نوعی اینترنت مارکتینگ می باشد که به بهبود رتبه سایت شما در نتایج موتور های جست و جو مانند گوگل، بینگ و یاهو کمک می کند. با بهینه سازی صفحات سایت، شما بهترین فرصت برای جذب دائم و مستمر از موتور های جست و جو را فراهم می کنید. این به معنای این است که با استفاده از تکنیک ها و اصول سئو، می توانید وبسایت خود را در نتایج برتر موتور های جست و جو قرار دهید و به این ترتیب، بازدید کنندگان بیشتری به سایت شما جذب می شوند و از خدمات و محصولات شما استفاده می کنند. هدف اصلی از سئو کمک به وب سایت در کسب رتبه بندی بالاتر نتایج جست و جو و دریافت ترافیک ارگانیک از موتورهای جستجو می باشد. شما برای افزایش بازدید سایت و بهینه سازی سایت خود می توانید از خدمات سئو شرکت دارکوب که سابقه زیادی در این زمینه دارد کمک و مشاوره سئو بگیرید. سئو به دو بخش اصلی On page و Off page تقسیم می شود که برای ارتقای وب سایت ها و افزایش مشتری امری ضروری و حائز اهمیت است. روش‌ های مختلفی برای بهبود SEO سایت وجود دارد که متخصص سئو ملزم به انجام آن است، برخی از این روش ها عبارتند از:

تحلیل و ارزیابی کلمات کلیدی: تحلیل و ارزیابی کلمات کلیدی، یکی از مهم ترین مراحل در بهینه سازی موتور های جست و جو  و زیر مجموعه سئو داخلی است. با استفاده از ابزار های مختلف، می توانید کلمات کلیدی مناسب برای وبسایت خود را پیدا کنید و از آنها در محتوای سایت خود استفاده کنید.

بهینه سازی صفحات وب: بهینه سازی صفحات وب، شامل بهینه سازی عنوان صفحه، توضیحات تگ های متا، آدرس صفحه (URL)، تصاویر و ویدئو ها و سایر عوامل است.

لینک سازی: بک لینک سازی، شامل جذب لینک های خارجی به سایت شما از وبسایت های دیگر است. لینک سازی که زیر مجموعه سئو خارجی است به شما کمک می کند تا رتبه ی خود در موتورهای جست و جو در مقابل رقبا بهبود دهید.

بهینه سازی سرعت بارگذاری صفحه: بهینه سازی سرعت وبسایت، شامل بهینه سازی عکس ها و فایل های صوتی و تصویری و غیره می باشد. با کم کردن سرعت لود صفحه، سرعت بارگیری وب سایت شما افزایش می یابد که موجب بهبود رتبه سایت شما در موتور های جست و جو می شود.

تبلیغات در شبکه های اجتماعی

یکی از انواع آنلاین مارکتینگ، بازاریابی در شبکه‌ های اجتماعی است که در آن، تبلیغات شما در صفحات شبکه ‌های اجتماعی مختلف نمایش داده می‌شود. این برنامه ها شامل تلگرام، توییتر، لینکدین، اینستاگرام و سایر شبکه‌ های اجتماعی هستند. شما می‌ توانید برای نمایش تبلیغات خود، با توجه به جنسیت، سن، مکان و سایر ویژگی‌ های مخاطبان مورد نظر خود، تصمیم گیری کنید و صفحه ای که قصد دارید از آن برند و کار خود را معرفی کنید را انتخاب کنید. انتخاب درست شبکه های اجتماعی و صفحه تبلیغ کننده در بازاریابی آنلاین بسیار مهم و تاثیر گذار است. تبلیغات در شبکه ‌های اجتماعی معمولاً به صورت تبلیغات بنری یا تبلیغات ویدئویی صورت می گیرد که در صفحات این شبکه ‌ها نمایش داده می‌ شود. هدف اصلی این تبلیغات، جذب مخاطبان به سمت محصولات و خدمات شما و افزایش فروش شما است. با استفاده از این روش، شما می‌توانید با هزینه‌ی کم تری، تبلیغات خود را به مخاطبان مناسب نمایش دهید و در نتیجه، به فروش بیشتری دست یابید.

بازاریابی ایمیلی

بازاریابی ایمیلی (Email marketing) یکی از روش‌ های مهم بازاريابي ديجيتال است که متاسفانه در ایران دست کم گرفته می شود و استفاده درست و مفیدی از این روش نمی شود. در این روش بازاریابی اینترنتی ، ایمیل ‌های تبلیغاتی به مشتریان و مخاطبان ارسال می‌ شود. ایمیل مارکتینگ با ارسال صد های پیام هرز به ایمیل مخاطبان تفاوت زیادی دارد و هدف اصلی این روش، جذب مخاطبان به سمت محصولات و خدمات شما و افزایش فروش شما است. در بازاریابی ایمیلی، شما می ‌توانید به مخاطبان خود، اخبار، تخفیفات، پیشنهادات و سایر موارد را ارسال کنید. برای این کار، شما نیاز دارید تا لیستی از ایمیل‌ های مخاطبانتان را جمع آوری و سپس به آن‌ ها ایمیلی ارسال کنید. این لیست می‌تواند شامل مشتریان فعلی شما، افرادی باشند که در سایت شما عضویت دارند، یا افرادی که با آن ها در رویدادها و کنفرانس‌ها آشنا شدید، باشند. اما این روش نباید به نحوی باشد که مخاطب را کلافه کند. بسیاری از کسب و کار ها با شیوه نادرست مشتریان خود را از دست می دهند. ایمیل مشتریان باید صرفا برای اسال خبر های مهم مربوط به کسب و کارتان باشد مانند: فروش ویژه، تخفیف ها، نقل مکان و غیره.

بازاریابی موبایلی

بازاریابی موبایلی (Mobile marketing)، یکی از روش‌ های رو به رشد خدمات وب مارکتینگ است که در آن، از تکنولوژی‌ های موبایل، مانند تبلت ‌ها و تلفن‌ های همراه برای تبلیغات استفاده می‌ شود. هدف اصلی این روش، جذب مخاطبان به سمت محصولات و خدمات شما و افزایش فروش شما است. در بازاریابی موبایلی، شما می‌توانید با استفاده از تکنولوژی‌های موبایل مانند پیامک، نرم‌افزار، وب‌ سایت ‌های واکنش ‌گرا و سایر ابزارهای موبایل، به مخاطبان خود پیام‌ های تبلیغاتی بفرستید. به عنوان مثال، شما می ‌توانید به کاربران تلفن همراه، تبلیغاتی در قالب پیامک ارسال کنید و آن‌ها را به خرید محصولات و خدماتتان دعوت کنید. یکی دیگر از مزایای بازاریابی موبایلی، این است که برای شما امکان پیگیری دقیق عملکرد تبلیغاتتان وجود دارد. با استفاده از تحلیل‌ های پیشرفته، شما می‌ توانید تعداد بازدید ها، تعداد کلیک ‌ها، تعداد نصب‌ ها و تبدیل شدن مخاطبان به مشتریان را پیش بینی کنید و در نتیجه، به بهبود عملکرد بازاریابی موبایلی خود بپردازید.

تبلیغات ویدیویی

تبلیغات ویدیویی (Video advertising)، یکی از روش‌ های مهم رشته مارکتینگ دیجیتال است که در آن، تبلیغات تصویری در قالب ویدیویی برای جذب مخاطبان و افزایش فروش شما، استفاده می ‌شود. این روش امروزه از محبوبیت بالایی برخوردار است و می توان گفت جزء اصلی کمپین های تبلیغاتی می باشد. این روش معمولاً با استفاده از پلتفرم‌ های تبلیغاتی آنلاین مانند یوتیوب، اینستاگرام، لینکدین و… انجام می‌شود. یکی از پلتفرم هایی که می توان در آن ویدئو به اشتراک گذاشت یوتیوب است که این شبکه بعد از گوگل دومین موتور جست و جو محبوب است. بسیاری از افراد برای وقت گذرانی به یوتیوب مراجعه می کنند. حتی برخی قبل از خرید یا استفاده از خدماتی خاص در این شبکه به جستجو می پردازند. در تبلیغات ویدیویی، شما می‌توانید به مخاطبان خود، تبلیغاتی در قالب ویدیویی با محتوای تبلیغاتی و جذاب ارائه کنید. این تبلیغات می‌ توانند تبلیغاتی کوتاه و چند ثانیه ‌ای باشند که در قالب ویدیویی در پایین صفحات وب‌ سایت ‌ها یا در محتوای مرتبط با شما باشند. این آگهی ها می ‌توانند تبلیغاتی بلندتر با محتوای بیش تر و در قالب ویدیو های تبلیغاتی کامل ‌تر باشند که در پلتفرم ‌های تبلیغاتی آنلاین نمایش داده می‌شوند. ادغام ویدئو با سئو، محتوا مارکتینگ و بازاریابی شبکه های اجتماعی بهترین کار برای طراحی یک کمپین دیجیتال مارتینگ است.

دیجیتال مارکتر

دیجیتال مارکتر (Digital Marketer) یا بازاریاب دیجیتال، فردی است که با استفاده از روش ‌های مختلف دیجیتال، به منظور جذب مخاطبان و افزایش فروش، به تبلیغات و بازاریابی محصولات و خدمات یک شرکت یا سازمان در فضای دیجیتال می‌ پردازد. دیجیتال مارکتر باید به شبکه های اجتماعی و صفر تا صد دیجیتال مارکتینگ کاملا آشنا باشد و توانایی تعامل و برقراری ارتباط بین افراد و شرکت های مختلف را داشته باشد. مشاور دیجیتال مارکتینگ می‌تواند در شرکت‌ های بزرگ یا کوچک، استارتاپ‌ ها، شرکت های فناوری، فروشگاه‌ های آنلاین و سایر صنایع که به بازاریابی در فضای اینترنت نیاز دارند فعالیت کند. فعالیت ‌های یک مشاور کسب و کار دیجیتال خیلی مهم هستند و شامل برنامه ‌ریزی، طراحی و اجرای استراتژی ‌های بازاریابی در پلتفرم‌های مختلف دیجیتال مانند وب‌ سایت، رسانه‌ های اجتماعی، ایمیل، تبلیغات گوگل و… است. این شخص برای استفاده از روش‌ های مختلف دیجیتال، باید با تکنولوژی‌ های مربوط به دیجیتال مانند تحلیل داده‌ها، بهینه‌ سازی موتور های جست و جو، تحلیل رقبا و بازاریابی محتوای دیجیتال آشنا باشد و دائما اخبار دیجیتال مارکتینگ را بررسی کند. دیجیتال مارکتر باید بتواند با استفاده از تحلیل ‌های دقیق و ابزار های مختلف، عملکرد کمپین‌ های تبلیغاتی را ارزیابی کند و به بهبود عملکرد آن‌ ها بپردازد. همچنین باید با مطالعه و پیگیری، روند تغییرات در بازار و رفتار مخاطبان، استراتژی ‌دیجیتال مارکتینگ خود را به روز کند و تغییرات لازم را در آن‌ها ایجاد کند. بازار کار دیجیتال مارکتینگ در ایران، روز به روز در حال پیشرفت و توسعه است و می تواند تغیرات اساسی در بازار کار سنتی ایجاد کند.

میزان درآمد دیجیتال مارکتینگ

حقوق دیجیتال مارکتر ها با در نظر گرفتن توانایی، تخصص، مهارت، سطح تحصیلات و سابقه کار آن ها مشخص می شود. اگر در مورد حقوق دیجیتال مارکتینگ کنجکاو شده اید یا به تازگی وارد دنیای بازاریابی آنلاین شده اید و می خواهید بدانید کسب درآمد از بازریابی دیجیتال چگونه محاسبه می شود با ما همراه باشید. شغل دیجیتال مارکتینگ به چهار عنوان تقسیم می شوند:

  1. کارآموز بازاریابی اینترنتی
  2. کارشناس دیجیتال مارکتینگ
  3. مدیر بازاریابی دیجیتال (مارکتینگ منیجر)
  4. فریلنسر دیجیتال مارکتینگ

سابقه کاری شما می تواند نقش مهمی در میزان درآمد شما داشته باشد. مشاور مارکتینگ هر چه تجربه بیش تری در این زمینه کاری داشته باشد و توانایی حل مسئله بالایی داشته باشد، میزان حقوق دریافتی هم در بالاترین مقدار قرار خواهد گرفت. مهارت شما و توانایی کار با ابزار ها و تسلط به بخش های مختلف بازاریابی آنلاین، ارزش کاری شما را بالا می برد و باعث رشد درآمد شما خواهد شد. اگر در کار خود حرفه ای باشید و خودتان را با مسائل و نکته های روز وقف بدهید، درآمد شما تا حد زیادی بالا خواهد رقت.

رشته دیجیتال مارکتینگ

نکته ای که باید به آن توجه شود این است که دانشگاه ها نگاه متفاوتی به بخش های تخصصی و مهارتی دارند و وظیفه ی خود را آموزش ابزار ها نمی دانند بلکه به دنبال تقویت قوای فکری دانشجو در بخش های مختلف هستند. در دانشگاه های ایران رشته ای مرتبط با بازاریابی اینترنتی وجود ندارد و از طریق تحصیلات آکادمیک نمی توان مرتبط با این عنوان شغلی تحصیل کرد یا تجربه کسب نمود. تبلیغات مارکتینگ زیر مجموعه مدیریت و بازاریابی است. پس اگر بخواهیم به رشته های مرتبط با تبلیغات دیجیتال اشاره کنیم، اولین مورد مدیریت و بازاریابی است. مدیریت کسب‌ و کار و بازرگانی، رشته ‌های تحصیلی مرتبط هستند که پیش زمینه ی خوبی در مورد بازاریابی آنلاین برای ما فراهم می کنند. روابط عمومی نیز نقش بسیار مهمی در دنیای دیجیتال دارد. روابط عمومی همیشه تاثیر مثبتی در رشد و موفقیت کسب و کار ها داشته و در این بخش، هدف، ارتباط  عمومی دیجیتال است که یکی از پایه های اصلی در رشته وب مارکتینگ است. امروزه بازاريابي آنلاين در تمامی کسب و کار ها نفوذ کرده و با حرکت رو به جلو مشاغل، دیجیتال مارکتر ها در اکثر عنوان های شغلی فعالیت دارند. آشنایی و تسلط به زبان انگلیسی یکی دیگر از سر فصل های دیجیتال مارکتینگ است که یک بازاریاب دیجیتال باید بلد باشد تا بتوتند خود را با مسائل روز و تازه های مارکتینگ دیجیتال وقف دهد. بسیاری از کمپین های تبلیغاتی به زبان انگلیسی ارائه می شوند. زبان خارجه به دسترسی به جامعه ی بین المللی و گستره ای از مخاطبان کمک خواهد کرد و یادگیری آن، یکی از ضروریات این شغل است.

آژانس دیجیتال مارکتینگ

آژانس دیجیتال مارکتینگ شرکت هایی هستند که به شما کمک می‌ کنند تا استراتژی‌ های بازاریابی خود را در دنیای دیجیتال پیاده کنید. شرکت‌ های مارکتینگ به صورت تخصصی در سر فصل های وب مارکتینگ فعال هستند و برای شما خدماتی از قبیل تحلیل داده‌ ها، طراحی وب ‌سایت، بهینه ‌سازی موتورهای جستجو (SEO)، تبلیغات پرداخت ‌به‌ کلیک (PPC)، مدیریت شبکه‌ های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ و غیره، ارائه می‌دهند. آژانس دیجیتال، کار دیجیتال مارکتینگ با توجه به نیاز ها و حوزه شغلی شما، برای شما یک استراتژی بازاریابی سفارشی آماده می ‌کند و به شما کمک می کند تا به مخاطبان هدف خود دسترسی پیدا کنید و راهکار هایی را برای بهبود راندمان بازاریابی به شما ارائه می دهد. برای این کار، آژانس مارکتینگ از ابزار ها و تکنیک ‌های مختلفی استفاده می‌ کند که در صنعت بازاریابی دیجیتال مارکتینگ مرسوم هستند. هدف اصلی آژانس بازاریابی آنلاین، رسیدن به خروجی ‌هایی مانند افزایش ترافیک سایت، افزایش فروش، افزایش شناخت برند، افزایش بازده سرمایه‌گذاری (ROI) و در نتیجه کسب و کار موفق ‌تر است. با انتخاب آژانس تولید محتوا مناسب، می‌توانید به رویا های بازاریابی خود دست یابید و به رشد سریع ‌تر و موفق ‌تر کسب و کار خود برسید.

آموزش دیجیتال مارکتینگ

آموزش آنلاین مارکتینگ به شکل‌ های مختلفی می‌ تواند ارائه شود، از جمله:

دوره ‌های آموزشی آنلاین: دوره‌ مارکتینگ آنلاین می‌تواند از طریق سایت ‌های آموزشی، پلتفرم ‌های آموزشی مجازی و یا به صورت ویدئو های آموزشی ارائه شود. در این روش، انواع رشته های وب مارکتینگ مثل سئو، تبلیغات در گوگل، بازاریابی ایمیلی و غیره به صورت دوره جامع دیجیتال مارکتینگ آموزش داده می‌ شوند.

کلاس ‌های حضوری: کلاس‌ آموزش مارکتینگ آنلاین می‌تواند به صورت دوره‌ های کوتاه مدت یا آموزش‌ های تخصصی برگزار شود. این روش به دانشجویان این امکان را می‌ دهد که از تجربیات مدرسان و متخصصان در این زمینه استفاده کنند و امکان پرسش و پاسخ با آنها داشته باشند.

کتاب‌ های آموزشی: کتاب‌های آموزشی در زمینه مارکتینگ دیجیتال نیز می‌ توانند به صورت یک منبع آموزشی مناسب و جامع برای علاقه ‌مندان به این حوزه باشند. این کتاب ‌ها می‌ توانند به صورت الکترونیکی و یا چاپی ارائه شوند. حتی مقاله بازاریابی دیجیتال هم می تواند به عنوان یک مرجع آموزشی مهم مطالعه شود.

Digital Marketing for Dummies – Ryan Deiss, Russ Henneberry این کتاب با بیان مفاهیم پایه بازاریابی دیجیتالی، شما را با نحوه استفاده از ابزار های مارکتینگ آنلاین برای جذب مشتریان بیش تر و بهبود تجربه مشتری آشنا می‌کند.

The New Rules of Marketing and PR – David Meerman Scott این کتاب به شما نشان می‌دهد که چگونه با استفاده از محتوای خلاقانه و استفاده از شبکه‌ های اجتماعی، برای کسب و کار خود در دنیای دیجیتال مارکتینگ موفقیت آمیز باشید.

Building a StoryBrand – Donald Miller این کتاب به شما کمک می‌کند تا یک داستان قوی برای کسب و کار خود ایجاد کنید و با استفاده از آن، مشتریان بیشتری را به سمت خود جذب کنید.

دوره های آنلاین دیجیتال مارکتینگ

با توجه به این که در حال حاضر ویدیو های آموزشی زیادی در حوزه بازاریابی دیجیتال در پلتفرم های مختلف ارائه می شود اما این که واقعا بدانید دقیقا از کجا شروع کنید، بسیار سخت است. خوشبختانه ویدیو های آموزشی در یوتیوب که توسط اساتید بین المللی با تجربه و حرفه ای تدریس شده را به شما معرفی می کنیم تا بتوانید همه چیز درباره دیجیتال مارکتینگ و مفید ترین مطالب را در این حوزه یاد بگیرید. ده کانال یوتیوب آموزش بازاریابی اینترنتی که بالاترین کیفیت را دارند و توسط اساتید بین المللی با بهترین کیفیت تدریس می شوند:

1) Simplilearn

2) Adam Erhart

3) Neil Patel

4) Edureka

5) Ahrefs

6) WsCube Tech

7) Franklin Emmanuel

8) Digital Marketing Institute

9) HubSpot Marketing

10) Senator We Run Ads

البته دوره های بازاریابی آنلاین توسط شرکت ها و دانشگاه های معتبر ارائه شده اند که به شرح زیر می باشند:

دوره دیجیتال مارکتینگ گوگل (Google Digital Marketing Courses) این دوره‌ ی آنلاین رایگان توسط گوگل ارائه شده و شامل مباحثی از جمله تبلیغات پرداخت به‌ کلیک (PPC)، بهینه‌ سازی موتورهای جست و جو (SEO)، ایمیل مارکتینگ و تجارت الکترونیکی است. این دوره‌ ها همه چیز درباره تبلیغات دیجیتال را شامل می شود و برای همه سطوح دانشی مناسب هستند و به شما کمک می‌کنند تا مهارت‌ های لازم برای شروع یک کسب و کار آنلاین را به دست آورید.

دوره مدیریت دیجیتال مارکتینگ (Digital Advertising Management Course) این دوره وب مارکتینگ توسط دانشگاه پنسیلوانیا ارائه می ‌شود و شامل مباحثی از جمله تبلیغات پرداخت به‌ کلیک (PPC)، تبلیغات در شبکه‌ های اجتماعی، تجزیه و تحلیل داده‌ ها و غیره است. این دوره به شما کمک می‌کند تا برای کسب و کار خود استراتژی تبلیغاتی ایجاد کنید و به راندمان بالا دست یابید.

دوره مارکتينگ که این دوره توسط آکادمی دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing Academy) ارائه می‌شود و شامل مباحثی از جمله تحلیل داده‌ ها، بهینه‌ سازی موتورهای جست و جو (SEO)، تبلیغات پرداخت به ‌کلیک (PPC) و غیره است. این دوره به شما کمک می‌ کند تا مهارت‌ های عملی لازم برای اجرای استراتژی ‌های آنلاین مارکتینگ را کسب کنید.

دوره بازاریابی محتوایی (Content Marketing Course) که این دوره آنلاین دیجیتال مارکتینگ توسط آکادمی هاب ارائه می‌ شود و شامل مباحثی از جمله استراتژی بازاریابی محتوا، تحلیل محتوا، نوشتن محتوا، تولید ویدیو و غیره است. این دوره به شما کمک می‌ کند تا بهترین روش‌ های تولید و ارائه محتوای با کیفیت را برای مارکتینگ آنلاین در کسب و کار خود کشف کنید.

دوره هوش تجاری (Business Intelligence Course) این دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ توسط آکادمی دیجیتال Udacity ارائه می‌ شود و شامل مباحثی از جمله تحلیل داده‌ ها، داده ‌کاوی، ابزار های تحلیل داده و غیره است. این دوره به شما کمک می‌ کند تا برای کسب و کار خود استراتژی‌ های تحلیل داده ‌ای ایجاد کنید و با استفاده از داده ‌های خود بهترین تصمیمات را بگیرید. به‌ طور کلی، دوره‌ های دیجیتال مارکتینگ به شما کمک می‌ کنند تا مهارت‌ های لازم برای استفاده از ابزار های بازاریابی دیجیتال را کسب کنید و برای کسب و کار خود استراتژی‌ های بازاریابی موثری ارائه دهید.

بهترین شرکت های دیجیتال مارکتینگ در ایران

ایران نیز مانند دیگر کشور ها، یک بازار پویا و رقابتی در زمینه مارکتینگ آنلاین دارد، قبل از انتخاب یک شرکت ديجيتال مارکتينگ در ایران، بهتر است ابتدا تحقیقات خود را انجام داده و با توجه به نیاز های خود، شرکت مورد نظر را انتخاب کنید. بهترین شرکت دیجیتال مارکتینگ مجموعه ای است که بتواند با کمترین هزینه، بیشتری مشتری و کاربر را برای شما جذب نماید. برای انتخاب یک شرکت مناسب، می‌توان به معیارهای زیر توجه کرد:

تجربه و تخصص: یک شرکت بازاریابی آنلاین با تجربه و تخصص کافی در این زمینه می‌تواند بهترین خدمات دیجیتال مارکتینگ را به شما ارائه دهد. بنابراین، قبل از همکاری با یک شرکت، بهتر است تجربه و تخصص موجود در این شرکت را بررسی کنید.

شفافیت و شناوری قیمت دیجیتال مارکتینگ: آژانس بازاریابی دیجیتالی که قیمت‌ های خود را مشخص و شناور نگه دارد، می‌تواند به شما کمک کند تا برای خدمات بازاریابی دیجیتال متفاوتی که به شما ارائه می‌دهد، قیمت مناسبی پرداخت کنید و تعامل میان دو شرکت ادامه دار باشد.

مناسب بودن سبک کاری شرکت: برای انتخاب یک شرکت خدمات مارکتینگ، باید با سبک کاری این شرکت آشنا شوید و اطمینان حاصل کنید که این شرکت با نیاز ها و هدف شغلی شما همخوانی داشته باشد.

رضایت مشتریان: اطمینان حاصل کنید که شرکت بازاریابی آنلاینی که انتخاب می کنید، مشتریان راضی و با بازخورد مثبت داشته باشد و برای خدمات خود اعتماد و احترام بسیاری در بازار داشته باشد. رضایت مشتریان، معیار بسیار مهمی در انتخاب آژانس بازاریابی دیجیتال مناسب است.

استفاده از ابزار های مدرن: آژانس های دیجیتال مارکتینگ که از ابزارهای مدرن در حوزه مارکتینگ آنلاین استفاده می‌ کنند، می ‌توانند به شما کمک کند تا در رقابت با دیگران پیشی بگیرید و به راندمان بالاتری دست یابید.

خدمات پس از فروش: یک شرکت دیجیتال، با انجام صفر تا صد دیجیتال مارکتینگ همراه با خدمات پس از فروش قوی، می‌تواند به شما کمک کند تا پس از اتمام پروژه، با آنها در ارتباط باشید و مشکلات خود را حل کنید.

به طور کلی، انتخاب یک شرکت که به شاخه های دیجیتال مارکتینگ مسلط باشد، برای همکاری یک فرایند مهم است که نیازمند بررسی موارد فوق و دیگر معیارهای مرتبط با نیاز های شما و شرکت شماست. شرکت طراحی سایت دارکوب، که سابقه طولانی در خدمات بازاریابی آنلاین دارد و این خدمات را  با بالاترین کیفیت ارائه میدهد.

بازاریابی دیجیتال اصطلاحی است که در این روز ها بیشتر از قبل آن را می شنویم و به یکی از محبوب ترین واژه ها در چند سال اخیر تبدیل شده است. بازاریابی آنلاین اکنون موضوع بسیاری از جلسات شرکت ها است و متخصصان این روش را برای رشد یک تجارت آنلاین (online business) توصیه می کنند.

بازاریابی به معنای برقراری ارتباط با مخاطبان یا مشتریان در یک مکان و زمان مناسب است. اما امروزه، بازاریابی بدان معناست که شما باید در جایی که مخاطب اغلب در آنجا وقت خود را می گذراند ملاقات کنید، یعنی در اینترنت.
اهمیت بازاریابی اینترنتی بسیار بالا است به طوری که در دوره های آموزشی به تدریس آن پرداخته می شود. زیرا تقاضای کاربران برای یادگیری بازاریابی دیجیتال و استفاده از آن برای بهبود فعالیت آنلاین کسب و کار خود، افزایش یافته است. در این نوشته ما به بررسی بازاريابي دیجيتال، کانال های مختلف و استراتژی بازاریابی دیجیتال و همچنین راه اندازی یک کمپین بازاریابی خواهیم پرداخت.

برندینگ

برندینگ به فرایند ساخت و توسعه یک برند یا نام تجاری برای کسب و کار گفته می‌ شود. در واقع، برندینگ شامل تمام عناصری است که برای شناسایی، تعریف و تفکیک یک کسب و کار از رقبا و جذب مشتریان به کار می‌ رود. به عنوان مثال، نام تجاری، لوگو، شناسه بصری، شعار، صدا، رنگ‌ها و محتوای تبلیغاتی از جمله عناصری هستند که در فرایند برندینگ استفاده می‌ شوند. هدف اصلی برندینگ، ساخت یک تصویر و شخصیت برای کسب و کار است که باعث شناخت و تمایز آن از رقبایش می‌ شود و در نتیجه، باعث جذب مشتریان و افزایش فروش محصولات یا خدمات شرکت می‌گردد. برندینگ به شرکت‌ها کمک می‌کند تا به شناسایی خود در بازار و بهبود ارتباط با مشتریان بپردازند و در نتیجه، باعث افزایش فروش، افزایش اعتماد و وفاداری مشتریان، و بهبود شهرت و جایگاه برند در بازار می‌ شود.

اهمیت دیجیتال مارکتینگ

در دنیای امروز، تبلیغات دیجیتال به عنوان یکی از مهم ترین و پرکاربردترین روش‌ های تبلیغاتی شناخته شده است. با توجه به روند رو به رشد تکنولوژی، تعداد کاربران اینترنت و اهمیت آن در زندگی روزمره به شدت افزایش یافته است، به همین دلیل استفاده از روش‌ های دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار ها و سازمان‌ ها بسیار مهم و ضروری است. اهمیت بازاریابی اینترنتی به دلایل زیر است:

دسترسی به بازار بزرگ: با استفاده از روش‌ های وب مارکتینگ، کسب و کار ها و سازمان‌ ها می‌توانند به یک بازار بسیار بزرگ و جهانی دسترسی پیدا کنند. با استفاده از این روش‌ ها، می‌ توان به مشتریان محصولات و خدمات خود در سراسر جهان ارتباط پیدا کرد.

هدفمند سازی تبلیغات: با استفاده از بازاریابی آنلاین، تبلیغ‌ دهندگان می‌ توانند تبلیغات خود را بر اساس مشخصات هدفمندی مانند سن، جنسیت، موقعیت جغرافیایی و سایر شاخص‌ ها هدفمندسازی کنند. این روش باعث افزایش بازدهی تبلیغات و کاهش هزینه‌ های بی‌ مورد می‌ شود.

بازدهی بالا: بازاریابی دیجیتال به آگهی دهندگان امکان می‌دهد تا بازدهی بالایی از تبلیغات خود به دست آورند. با استفاده از ابزارهای مختلفی مانند هدفمندسازی تبلیغات، بهینه‌ سازی کلمات کلیدی و آنالیز داده‌ های آگهی ها، تبلیغ‌ دهندگان می‌ توانند تبلیغات خود را بهبود دهند و با رسیدن به کاربران هدف، بازدهی بیشتری از تبلیغات خود به دست آورند.

قابلیت اندازه‌ گیری و آنالیز: یکی از ویژگی‌ های مهم آنلاین مارکتینگ، قابلیت اندازه‌ گیری و آنالیز دقیق عملکرد تبلیغات است. با استفاده از ابزار های متفاوتی مثل گوگل آنالیتیک، کارفرما می‌تواند عملکرد تبلیغات خود را پیگیری کند و بازدهی آن‌ها را بهبود بببخشد.

با توجه به این موارد، بازاریابی آنلاین به عنوان یکی از مهمترین روش‌ های تبلیغاتی در دنیای امروز شناخته شده است و به آگهی دهندگان امکان می‌دهد تا بازدهی بیشتری از تبلیغات خود به دست آورند و با توجه به رشد روز افزون فضای دیجیتال، این روش به طور قابل توجهی به رشد خود ادامه می دهد.

تعریف بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال Digital marketing چیست؟

تعربف و معنی دیجیتال مارکتینگ گسترده می باشد که هر کسی بر اساس یافته ها و آموزه های خود برای آن تعریفی ارائه می هد. اما به طور کلی، شامل کلیه کانال ها و روش های بازاریابی است که می توانید برای تبلیغ محصولات یا ارائه خدمات در بستر اینترنت استفاده نمایید. علاوه بر این، از طریق اصول دیجیتال مارکتینگ می توان در دستگاه های الکترونیکی مانند رادیو، تلویزیون، تلفن های همراه و بیلبورد های الکترونیکی فعالیت داشت که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم. در گذشته کسب و کار ها برای معرفی و فروش از بازاریابی سنتی استفاده می کردند، هنوز هم برخی از مشاغل به این شیوه از تبلیغ دست می زنند. بازاریابی دیجیتال با بازاریابی سنتی تفاوت های عمده ای دارد که کمپین دیجیتال مارکتینگ منحصراً از طریق کانال های دیجیتال اجرا می شوند. به این ترتیب بازاریاب امکان کنترل، استفاده از ابزار و داده های بیشتری برای تجزیه و تحلیل اثر بخش بودن یک کمپین تبلیغاتی را دارد.

استراتژی بازاریابی دیجیتال چیست؟

منظور از استراتژی بازاریابی آنلاین برنامه ریزی دقیق در مورد چگونگی استفاده از کانال های مختلف بازاريابي دیجيتال برای رسیدن به اهداف تجاری است. طراحی استراتژی مارکتینگ آنلاین بسیار مهم است. در این طراحی باید انواع کانال ها، منابع درآمد، افراد، بودجه و زمان در نظر گرفته شود. در غیر این صورت اشتباهات مختلفی صورت می گیرد. یک اشتباه رایج که توسط بسیاری از افراد و یا استارت آپ ها صورت می گیرد این است که آنها سعی می کنند کل برنامه را در یک بازه زمانی کوتاه اجرا کنند و در نهایت هیچ نتیجه ای نمی گیرند. دیگر اشتباه عدم مهارت لازم برای طراحی کمپین بازاریابی دیجیتال است. همچنین بسیاری از افراد با توجه به مشاغل دیگر کمپین های نا متناسب با بازاریابی دیجیتالی در کسب و کار خود را انتخاب می کنند که همه این موارد شکست کمپین و تلف شدن وقت و هزینه را در پی خواهد داشت.

نقش بازاریابی دیجیتال برای پیشرفت یک کسب و کار چیست؟

هنوز هم مشاغلی هستند که از بازاریابی سنتی برای به دست آوردن مشتری و ارتقا استفاده می کنند. اما باید گفت این نوع بازاریابی هزینه زیادی می خواهد و در کنار هزینه، زمان بازدهی تبلیغات بلند مدت خواهد بود. سرمایه گذاری در بازاریابی سنتی این روزها تقریبا منسوخ شده است اما در مقابل بازاریابی دیجیتال که به صورت آنلاین صورت می گیرد بسیار پر بازده است و میدان های زیادی برای تبلیغات دارد. همچنین هزینه تبلیغات با استفاده از دیجیتال مارکتینگ در مقابل بازاریابی سنتی بسیار کمتر است و این نوع بازاریابی همیشه در دسترس می باشد.

بدون ديجيتال مارکتينگ کسب و کار ها چگونه اند؟

اگر هنوز به فکر استفاده از بازاریابی دیجیتال نیستید باید گفت به زودی کسب و کار شما با مشکلات متعددی روبه رو خواهد شد. اینترنت را یک بازار بزرگ تصور کنید. هر کسب و کاری با توجه به استراتژی خود سهمی در این بازار بزرگ دارد، این سهم همان مشتریان و مخاطبان هستند. اگر شما در این بازار حضور نداشته باشید سهم مشتریان آنلاین را از دست خواهید داد. مشتریانی که به زودی تعداد آنها از مشتریان حضوری بیشتر خواهد شد. علاوه بر این، رقبای شما که در این فضا فعالیت می کنند مشتریان شما را به سمت خود جذب خواهند کرد. برای استفاده از این بستر فقط حضور کافی نیست بلکه باید حضور شما همراه با استراتژی باشد.

کانال های بازاریابی دیجیتال (Digital marketing channels)

کانال های تبلیغات دیجیتال به کانال های بازاریابی آنلاین و کانال های بازاریابی آفلاین تقسیم می شوند. کسب و کار ها می توانند از کانال های دیجیتال مانند موتورهای جست و جو ، رسانه های اجتماعی ، ایمیل و سایر وبسایت ها برای ارتباط با مشتریان فعلی و احتمالی استفاده نمایند. تفاوت دو کانال در این است که کانال های بازاریابی آنلاین فقط مبتنی بر اینترنت هستند در حالی که کانال های بازاریابی آفلاین با دستگاه های دیجیتالی که لزوماً به اینترنت متصل نیستند ارتباط دارند.

کانال های بازاریابی آفلاین عبارتند از:

  •  TV Marketing : بازاریابی تلویزیونی
  • SMS Marketing : بازاریابی پیامکی
  • Radio Marketing : بازاریابی رادیویی
  •  Billboard Marketing : بازاریابی بیلبوردی

کانال های بازاریابی آنلاین عبارتند از:

  • Website Marketing : بازاریابی از طریق وب سایت
  • Search Engine Optimization (SEO) : بهینه سازی موتور های جستجو یا سئو
  • Social Media Marketing : بازاربابی از طریق شبکه های اجتماعی
  • Email Marketing : بازاریابی ایمیل
  • Pay-Per-Click Advertizing : تبلیغات به ازای هر کلیک
  • Video Marketing : بازاریابی ویدئو
  • Mobile Marketing : بازاریابی موبایل
  •  Content Marketing : بازاریابی محتوا
  •  Affiliate Marketing : بازاریابی وابسته
  • Native Advertising: تبلیغات بومی

کانال های بازاریابی آفلاین (Offline Marketing Channels)

کانال های آفلاین بازاریابی دیجیتال که در زیر شرح داده می شود همچنین برای بازاریابی دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرند اما برای همه شرکت ها مناسب نیستند. به عنوان مثال ، برای یک تجارت کوچک که بودجه ای برای تبلیغ در بیلبوردهای تلویزیونی یا الکترونیکی ندارد مورد استفاده قرار نمی گیرد چون که معمولا هزینه تبلیغات در کانال های بازاریابی آفلاین بالا است.

بازاریابی تلویزیونی (TV Marketing)

بسیاری از افراد بر این باورند که بازاریابی تلویزیونی منسوخ شده است، اما اینطور نیست، تلویزیون هم یک کانال بازاریابی است که کسب و کار ها می توانند در آینده خود با برنامه ریزی و استراتژی بازاریابی از آن برای ارتقا کسب و کار استفاده نمایند.
در حال حاضر، تبلیغات تلویزیونی به طور کامل هدفمند نیست، زیرا بازاریاب ها فقط می توانند بر اساس آماری که از تعداد محدودی از مردم دارند فرضیات خود را ارائه دهند. به معنای دیگر اطلاعات آنها از مخاطبان کامل نیست.
البته با استفاده از Web TV این مسئله را می توان به طرز چشمگیری تغییر داد. از این طریق می توان مخاطب را بر اساس عوامل مختلفی هدف قرار داد و در مورد محتوای تولید شده آگاهانه تر تصمیم گرفت. این گزینه در ماه های اخیر در ایران در حال اجرا است اما هنوز برای مردم شناخته شده نیست.

بازاریابی پیامکی (SMS Marketing)

SMS مارکتینگ با آن که روش قدرتمندی در میان کانال های تبلیغاتی نیست اما می تواند گزینه ای برای ارتباط با مشتریان حتمی باشد. به این صورت که از طریق آن می توان اخبار فروش را به اطلاع مشتریان رساند. بازاریابی پیامکی برای فروشگاه های محلی در شهر های کوچک بسیار مناسب است.

بازاریابی رادیویی (Radio Marketing)

یکی دیگر از رسانه های دیجیتالی یا الکترونیکی رادیو می باشد. بسیاری از کسب و کار ها در گذشته با استفاده از تبلیغات رادیویی به شهرت رسیدند اما امروزه استفاده از این ابزار صد در صد کارآمد نیست و نمی توان روی آن سرمایه گذاری کرد.

بازاریابی بیلبورد (Billboard Marketing)

بیلبورد ها هنوز هم مورد توجه مردم هستند و می توان آن را از کانال های بازاریابی آنلاین محسوب کرد. این روش با آن که سنتی است اما اگر با روش های دیگر ادغام شود می تواند بازدهی خوبی داشته باشند.

کانال های بازاریابی آنلاین

بازاریابی وب سایت (Website Marketing)

وب سایت ها بستر اصلی و مهم کمپین وب مارکتینگ هستند که به تنهایی یک کانال بسیار قدرتمند محسوب می شوند. علاوه بر این می توانند واسطه ای مهم برای اجرای سایر کمپین های بازاریابی آنلاین باشند. همه سایت ها برای کسب و کارشان مناسب نیستند، به همین دلیل در ایجاد وب سایت برای کسب و کار باید دقت لازم و کافی را داشت. وب سایت ها باید یک نمایندگی فعال، در دسترس و آنلاین از یک کسب و کار باشند تا جایی که مخاطب با استفاده از آن بتواند نیاز های خود را بر طرف نماید. به طور مثال بتواند به آسانی از سایت خرید یا از خدمات شما استفاده کند. در همین راستا پیشنهاد می شود به طراحی یک سایت دیجیتال مارکتینگ مناسب در جهت ارتقای کسب و کارتان بپردازید. در این راه می توانید از شرکت طراحی سایت دارکوب کمک بگیرید و همانطور که گفته شد اولین قدم برای بازاریابی دیجیتال طراحی وب سایت است. متاسفانه این امر سبب شده است بسیاری از مدیران فقط وب سایت داشته باشند بدون آنکه از اصول بازایابی توسط سایت ها آگاه باشند.

بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing)

نقش مهم شبکه های اجتماعی بر زندگی روزانه مردم بر هیچ کس پوشیده نیست. در این شبکه ها مردم هر روز محتواهای گوناگونی را به اشتراک می گذارند. بازاریابان به راحتی می توانند از این طریق رفتار کاربران را شناسایی کنند و مشتریان هدف به دست بیاورند. بازاریابی محتوایی و تبلیغات پولی می توانند در شبکه های اجتماعی ادغام شوند. در ابتدا باید نام تجاری خود را به اطلاع کاربران برسانید و با استفاده از تبلیغات باید آن ها را با کسب و خود آشنا کنید. هدف از این کار جذب مخاطب است نه مشتری. قدم بعدی تبدیل مخاطب به مشتری است. باید مخاطب را ترغیب به استفاده از کسب و کار خود کنید که اگر در این مرحله موفق شوید بدون شک جمعیت زیادی از مشتریان را به دست آورده اید. قدم آخر تثبیت مشتری است و باید تدابیری را بیاندیشید که مشتریان با یک بار خرید از شما مشتری همیشگی شوند، به این ترتیب آنها کسب و کار شما را به دیگران معرفی خواهد نمود. البته در این روز ها و حتی در سال های اخیر شبکه های اجتماعی به کانالی برای فروش محصولات و ارائه خدمات تبدیل شده اند.

بازاریابی وابسته (Affiliate Marketing)

این نوعی تبلیغات مبتنی بر عملکرد است که در آن برای دریافت محصولات یا خدمات شخص دیگری در وب سایت خود کمیسیون دریافت می کنید. این نوع بازاریابی یکی از قدیمی ترین روش های بازاریابی است که با افزایش استفاده از اینترنت رشد کرده است. به معنای دیگر با استفاده از بازاریابی وابسته کسب و کار های دیگر را تبلیغ می کنید و در ازای آن کمسیون دریافت خواهید کرد. بسیاری از کمپانی های معروف جدا از وب سایت های خود، سایت هایی برای تبلیغات دارند و همچنین آن ها سالیانه مبالغ زیادی را بابت بازاریابی وابسته توسط شرکت های دیگر دریافت می کنند.

با برنامه ریزی دقیق و استراتژی مناسب می توانید وب سایت های هدف را به نمایندگی خود تبدیل نمایید. در این صورت هزینه هایی که بابت کمیسیون پرداخت می کنید چند برابر با جذب مشتری به شما بر خواهد گشت.

تبلیغات بومی (Native Advertising)

تبلیغات بومی به تبلیغاتی اطلاق می شود که هدف ما در درجه اول هدایت محتوا باشد و در کنار سایر مطالب غیر پرداختی، در یک پلتفرم نمایش داده شود. پست های مورد حمایت BuzzFeed مثال خوبی برای این نوع تبلیغات است، اما بسیاری از مردم تبلیغات در شبکه های اجتماعی را نیز “بومی” می دانند به عنوان مثال تبلیغات فیس بوک و تبلیغات اینستاگرام.

کانال هایی که در بالا توضیح داده شد مهمترین مولفه های بازاریابی دیجیتال آفلاین هستند. آنها کانال هایی می باشند که می توانند از طریق بستر اینترنت اجرا شوند و در بسیاری از موارد ، تنها کانالهایی هستند که باید برای حضور آنلاین قوی در بازار استفاده کرد.

طراحی یک استراتژی بازاریابی دیجیتال

باید بدانید طراحی هر استراتژی بازاریابی منحصر به فرد است یعنی هر کسب و کاری استراتژی تبلیغات خود را دارد و نمی توان از یک طرح برای چند تجارت استفاده نمود. در بسیاری از مواقع استراتژی با شکست مواجه خواهد شد. برای طراحی استراتژی، مراحل زیر معمولا توصیه می شود:

مرحله 1: وب سایت : در قدم اول باید یک وب سایت طراحی نمود. وب سایتی سازگار با موبایل و یا صفحات سریع.

مرحله 2: سئو : گام مهم بعدی بهینه سازی وب سایت است.

مرحله 3: بازاریابی محتوا: ابتدا کلمات کلیدی مناسب کسب و کار خود را شناسایی کنید و سپس بر اساس آنها محتوا تولید نمایید. برای تولید محتوا باید به طور دقیق برنامه ریزی داشته باشید. محتوا می تواند مقاله، فیلم و عکس باشد که توجه مخاطب را جذب کند. قدم بعدی در این مرحله به اشتراک گذاری محتوای سایت در کانال های بازاریابی دیگر است.

مرحله 4: بازاریابی در شبکه های اجتماعی: برای کسب و کار خود در شبکه های اجتماعی پر بازدید، حساب کاربری ایجاد نموده و به تولید محتوا در راستای معرفی و فروش محصولات و ارائه خدمات خود بپردازید. برای تبلیغات در این محیط باید به صفحات افراد معروف نظیر بلاگر ها، سلبریتی ها و اینفلوئنسر مراجعه نمایید.

مرحله 5: بازاریابی از طریق ایمیل : شروع به ساخت یک لیست ایمیل  با استفاده از چندین CTA: Call to action در وب سایت و کانال های رسانه های اجتماعی خود کنید. منظور از call to action دعوت به عمل است. یعنی از مخاطب بخواهید عملی را برای شما انجام دهد که این کار با ترفند های مختلفی قابل انجام می باشد. در این جا هدف ثبت نام افراد در خبرنامه است که باید از تکنیک CTA استفاده نمایید. مثلا با ارسال مطالب آموزشی رایگان، ثبت نام در دوره های آموزشی رایگان و … مخاطب را ترغیب به ثبت نام در خبرنامه و به اشترک گذاری ایمیل کنید.

مرحله 6: تبلیغات به ازای هر کلیک: یک کمپین AdWords راه اندازی کنید. برای این کار نیاز به کلمات کلیدی دارید. تبلیغات در گوگل بهترین گزینه است.

مرحله 7: بازاریابی ویدیویی: برای ساخت کلیپ از محصولات و خدمات خود نیاز به یک تیم حرفه ای دارید. با استفاده از محتوای متنی یک ویدئو مناسب بسازید. ویدئو خود را می توانید در یوتیوب یا دیگر شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. برای هر ویدیو یک پست وبلاگ در وب سایت خود ایجاد کنید و فیلم را با محتوای متنی به اشتراک بگذارید.

مرحله 8: بازاریابی موبایل: برای طراحی یک اپلیکیشن مخصوص تلفن های همراه برنامه ریزی کنید که کاربران می توانند آن را از App Store ها بارگیری کنند که شامل آخرین اخبار و روش های دسترسی افراد به شما از طریق برنامه شما باشد. این مرحله مناسب کسب و کار هایی است که قابلیت پیاده سازی اپلیکیشن برای موبایل ها دارند. مانند فروشگاه هایی چون آمازون، دیجی کالا و غیره.

مرحله 9: بررسی و تجزیه و تحلیل نتایج: با استفاده از  Google Analytics می توانید میزان اثر بخش بودن کمپین های آنلاین را بررسی نمایید. در ادامه به تهیه یک لیست از هزینه ها، کانال های تبلیغاتی، وقت، تعداد بازدید ها و موارد دیگر بپردازید.

برگزاری مسابقات در شبکه های اجتماعی

برگزاری مسابقات در شبکه‌ های اجتماعی، یکی از روش‌ هایی است که در آنلاین مارکتینگ بسیار موثر است. این روش، به شما کمک می ‌کند تا مخاطبان بیش تری به شبکه ‌های اجتماعی خود جذب کنید، تعاملات بیشتری با مخاطبان خود داشته باشید و در نهایت، مشتریان جدیدی را با کسب و کار خود آشنا کنید. حالا به چند مورد از مزایای برگزاری مسابقات در شبکه‌ های اجتماعی اشاره می کنیم:

جذب توجه بیشتر: برگزاری مسابقات در شبکه ‌های اجتماعی، به شما کمک می‌ کند تا توجه بیشتری را نسبت به رقیبان در شبکه‌ های اجتماعی جلب کنید و مخاطبان بیشتری را به سمت صفحه خود جذب کنید.

ارتباط افزایشی با مخاطبان: برگزاری مسابقات در شبکه‌ های اجتماعی، به شما این فرصت را می ‌دهد تا با مخاطبان خود تعاملات بیشتری داشته باشید و در نتیجه، ارتباط خود را با آنها بهبود ببخشید.

برگزاری مسابقات پاسخ به سوالات: در این مسابقه، سوال ‌های مربوط به کسب و کار خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید و از مخاطبان خود بخواهید به آنها پاسخ دهند و به برنده جوایزی را اهدا کنید.

برگزاری مسابقات عکس: از مخاطبان خود بخواهید تا عکس‌ های مربوط به کسب و کار خود را در شبکه‌ های اجتماعی با هشتگ مشخصی منتشر کنند و بهترین عکس را انتخاب کنید.

در هر نوع مسابقه‌ ای که انتخاب کنید، باید به این نکته توجه داشته باشید که جایزه ‌ی مناسبی برای برنده مسابقه تعیین کنید تا بتوانید مخاطبان بیشتری را به شرکت در مسابقه و جذب کسب و کار خود وادار کنید.

پس از موفقیت در اولین مرحله، باید آن را به صورت دائمی انجام دهید تا به تدریج با افزایش مخاطب و درآمد مواجه شوید. سپس می توانید ابزارهای دیگر را به ترکیب فوق اضافه کنید. به بیانی دیگر تولید محتوا و سئو روی وب سایت شرکت باید به یک کار دائم تبدیل شود.



:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 8 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

دیجیتال مارکتینگ چیست و دلیل این همه هیاهو حول و حوش این موضوع چیست؟ با انقلاب دیجیتال و استفاده از ابزارها و رسانه‌های دیجیتال، بازاریابی نیز مانند بسیاری از مفاهیم دیگر توسعه پیدا کرد. دیجیتال مارکتینگ را می توان انطباق مارکتینگ با فراگیری تحول دیجیتال دانست. در مفهومی ساده می توان دیجیتال مارکتینگ را مجموعه ای از فعالیت های مارکتینگ و بازاریابی در فضای دیجیتال دانست. امروزه به علت توسعه تجارت الکترونیک و اینترنتی شدن کسب وکارها، دیجیتال مارکتینگ اهمیت زیادی پیدا کرده است.

برای آشنایی با دیجیتال مارکتینگ بایستی یک سری اطلاعات در مورد فضای کاری این نوع بازاریابی کسب کنیم که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. در سال های اخیر شاهد رشد چشمگیر آنلاین شاپ ها بوده ایم، به طوری که دیگر اکثر مردم کالاهایی مانند پوشاک، لوازم آرایشی و بهداشتی، عطر و ادکلن و … را با اطمینان خاطر به صورت آنلاین خریداری می کنند. این اشتیاق به خرید آنلاین دو دلیل واضح دارد: اول آنکه با آمدن فضای مجازی، اکثر مردم زمان استراحت خودشان را در اینترنت می گذرانند. دلیل دوم دسترسی ساده ای است که مردم می توانند با خرید آنلاین داشته باشند. شما می توانید هر آن چیزی را که بهش نیاز دارید را با یک کلیک خریداری کنید و بعد از چند روز درب منزلتان تحویل بگیرید.

اما چه چیزی باعث می شود که آنلاین شاپ ها بیشتر دیده شوند؟ به طور خلاصه دیجیتال مارکتینگ باعث می شود تا یک آنلاین شاپ بیشتر از سایر رقبای خود دیده شود. در ادامه بیشتر با آنلاین شاپ و فضای درآمدی آن آشنا خواهیم شد پس به شما توصیه می کنیم. حتما ادامه این مطلب را با دقت مطالعه کنید.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال، به بازاریابی محصولات یا خدمات با استفاده از دستگاه های الکترونیکی و کانال‌های دیجیتال گفته می‌شود. این یعنی این که این نوع بازاریابی از قبل از اینترنت وجود داشته است. تبلیغات در رادیو و تلویزیون مثال بارزی از دیجیتال مارکتینگ است که قبل از شکل گیری اینترنت نیز از این روش ها استفاده میشده است. دیجیتال مارکتینگ به کاربرد تکنولوژی و ابزارهای دیجیتال برای تبلیغات، تبلیغات و فروش محصولات و خدمات اشاره دارد. این شامل استفاده از وب سایت ها، رسانه های اجتماعی، ایمیل، موتورهای جستجو، تبلیغات پرداخت به ازای کلیک، تبلیغات نمایشی و دیگر روش های دیجیتال برای جذب مشتریان و افزایش فروش است. هدف اصلی دیجیتال مارکتینگ، جذب مشتریان جدید، حفظ مشتریان فعلی و افزایش درآمد شرکت ها است.

بازاریابی دیجیتال اشکال و روش های مختلفی دارد. در واقع از طریق کانالهای مختلفی می توان اقدام به دیجیتال مارکتینگ کردو برخی از آنها از قرار زیر است:

  • گوگل و موتورهای جستجو
  • وب سایت‌ها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • پست الکترونیک (ایمیل)
  • اپلیکیشن‌های موبایل
  • تبلیغات پیامکی
  • تبلیغات مبتنی بر وب

مزایای دیجیتال مارکتینگ

حالا که دیجیتال مارکتینگ را شناختیم، باید بدانیم که این نوع از بازاریابی چه مزایایی نسبت به بازاریابی آفلاین دارد. اول از اینکه بازاریابی سنتی روشی است که به بودجه بیشتری نیاز دارد. برای مثال اگر قرار باشد شما یک بیلبورد تبلیغاتی در سطح شهر نصب کنید، بایستی هزینه زیادی را ماهانه به شهرداری پرداخت کنید تا اجازه این کار را داشته باشید. جدا از آن هزینه طراحی آگهی تبلیغاتی مثل طراحی بیلبورد، بنر یا تراکت را هم بایستی اضافه کنید. همچنین به خاطر وجود داشتن برندهای بسیار بزرگ در این فضا دیده شدن شما بسیار سخت تر خواهد بود .

حالا در فضای آنلاین و با کمک گرفتن از علم دیجیتال مارکتینگ داستان متفاوت است. در واقع شما می توانید در این فضا با یک بودجه بسیار کم، کارتان را شروع کنید و جامعه مخاطب هدف را برای کسب و کار خودتان جذب کنید . شما می توانید با استفاده از تولید محتوا، سئو، تبلیغات کلیکی و یا تبلیغات در موتورهای جستجو برند خودتان را توسعه دهید. البته دیجیتال مارکتینگ فضایی را برای شما فراهم می کند که بتوانید افراد خاصی را که مخاطب هدف شما هستند را جذب کنید و برای سایر افرادی که مخاطب یا مشتری شما نیستند، هزینه اضافی نکنید. پس نتیجه می‌گیریم این نوع بازاریابی برای شروع یک کسب و کار بسیار مناسب است اما می توانید با توسعه کارتان بر روی بازاریابی آفلاین هم سرمایه گذاری کنید.

روش های دیجیتال مارکتینگ

روش های دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده است و ما سعی می کنیم در این قسمت شما را با مهمترین روش های دیجیتال مارکتینگ آشنا کنیم پس در ادامه همراه ما باشید. 

۱) سئو

سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو، فرایندیست که در آن وب سایت‌ها برای بهبود رتبه خود در صفحات نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ و یا یاهو، بهینه می شوند. این بهینه سازی شامل تولید محتوا با استفاده از کلمات کلیدی مناسب، بهینه سازی محتوا، ساختار صفحه، لینک سازی و دیگر فاکتورهایی است که موثر بر رتبه یک وب سایت در نتایج جستجو هستند. هدف اصلی سئو، جذب ترافیک آگاهانه و عالی به وبسایت است.

تولید محتوا مهمترین و پایه ای ترین قسمت سئو است. در واقع یک محتوا می تواند به صورت متنی، صوتی و یا ویدیویی باشد و نوع محتوا می‌تواند نسبت به فضای کاری شما متفاوت باشد. اما مهم‌ترین قسمت تولید محتواريال جامع بودن و سادگی بیان برای مخاطب است. شما بایستی با شیوه ای آسان به نیاز های مخاطب اشاره کنید و همچنین توضیحات کاملی را به مخاطب دهید تا بتوانید محصولات و یا خدمات خودتان را معرفی کنید. از این نظر ستون اصلی سئو تولید محتوای درست با توجه به نکاتی مانند تحقیق کلمه کلیدی، لینک سازی داخلی بین محتوا و توجه به الگوریتم های گوگل و استانداردهایی مانند الگوریتم EAT گوگل است.

 سئو روش ها و تکنیک های مختلفی دارد. مهمترین مسایل سئو به طور خلاصه از قرار زیر است:

    1. کیفیت محتوا
    2. سئو تکنیکال مانند افزایش سرعت لود سایت
    3. لینکسازی داخلی و خارجی 
    4. درگیر شدن مخاطب هدف با محتوای صفحه

 

۲) بازاریابی محتوایی

 کیفیت محتوا یکی از مولفه های اصلی یک صفحه یا سایت بهینه شده است. در نتیجه سئو یک فاکتور اصلی در بازاریابی محتواست. مانند هر استراتژی بازاریابی، هدف بازاریابی محتوا، جذب سرنخ هایی است که در نهایت به مشتریان تبدیل می شوند. بازاریابی محتوایی این کار را متفاوت از تبلیغات سنتی انجام می دهد.

بازاریابی محتوا یک روش تبلیغاتی است که در آن محتوای ارزشمند و جذاب برای جذب مخاطبان و تبدیل آنها به مشتریان استفاده می شود. این روش، شامل ایجاد محتوای مناسب برای هدف بازار، انتشار آن در کانال های مختلف از جمله وب سایت، شبکه های اجتماعی، بلاگ و پادکست ها، و همچنین فعالیت در جامعه آنلاین مرتبط با برند است. بازاریابی محتوا به عنوان یک روش موثر در جذب توجه و تعامل با مخاطبان، بهبود رتبه در موتورهای جستجو، افزایش ترافیک و نهایتاً افزایش فروش شناخته شده است. برای استفاده از این روش، باید به مخاطبان خود ارزش بدهید، نگرش خود را به عنوان یک منبع اطلاعاتی و الهام بخش برای آنها نشان دهید و از محتوای اختصاصی و جذاب استفاده کنید. طراحی تقویم محتوایی را نیز فراموش نکنید. مهمترین روش های بازاریابی محتوایی از قرار زیر است:

    1. بلاگ نویسی
    2. کتاب‌های الکترونیکی
    3. روزنامه و خبرنامه آنلاین
    4. طراحی اینفوگرافیک

۳) ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی به روشی می گویند که در آن، شما با ارسال ایمیل به جامعه مخاطب هدف خودتان آنها را جذب به محصولات خودتان می کنید و یا اطلاعات جدیدی را برای آنها ارسال می کنید. با این روش می توانید هم با مخاطبین قدیمی خود تعامل داشته باشید و هم این که مخاطبین جدیدی را به سمت محصولات خودتان بکشید.

اگر قصد دارید از این روش استفاده کنید، بهترین گزینه برای شما استفاده از ابزارهای ایمیل مارکتینگ مانند Mailchimp, MailerLite و است. همچنین ابزارهای مشابه ایرانی مانند نجوا، پاکت و…با قیمت خیلی پایین‌تر هم گزینه‌های مناسبی هستند. این ابزارها به شما کمک می‌کنند تا بتوانید ایمیل‌های تبلیغاتی خودتان را در یک لحظه به هزاران نفر ارسال کنید. در کنار آن شما می توانید با کمک گرفتن از این ابزار، جامعه مخاطب خودتان را دسته بندی کنید تا به شکل بهینه ایمیل های خودتان را هر دوره ارسال کنید. ایمیل مارکتینگ از کانال‌های موثر بازاریابی در نیچ مارکتینگ است.

 ۴) تبلیغات کلیکی (PPC)

 تبلیغات کلیکی یکی از روش های دیجیتال مارکتینگ است که در آن هزینه تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک است. معروف ترین روش تبلیغات کلیکی، استفاده از گوگل ادز است که کمک می کند سایت شما بیشتر دیده شود و به ازای هر کلیکی که بر روی تبلیغات سایت شما انجام می شود مبلغی را از شما کم خواهد کرد. تبلیغات کلیکی برای شروع کار در حوزه هایی که در آنها برند معتبر و سایت های سئو شده زیاد است بسیار می تواند کمک کننده باشد.

 ۵) بازاریابی در شبکه های اجتماعی

بازاریابی شبکه های اجتماعی یا سوشیال مدیا مارکتینگ، یکی از روشهای قدرتمند و بسیار پرطرفدار دیجیتال مارکتینگ است. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، استفاده از شبکه های اجتماعی به عنوان یک کانال تبلیغاتی برای جذب مخاطبان و تبدیل آنها به مشتریان است. در این روش، محتوای مناسب برای هدف بازار ایجاد می شود و در شبکه های اجتماعی مختلف، مانند فیسبوک، توییتر، اینستاگرام و لینکدین، تلگرام و… منتشر می شود. با استفاده از استراتژی های بازاریابی در شبکه های اجتماعی، می توان به جذب توجه و تعامل با مخاطبان، افزایش ترافیک و نهایتاً افزایش فروش دست یافت. برای استفاده از این روش، باید به نحو مناسب با مخاطبان در شبکه های اجتماعی تعامل داشته و محتوای مناسب و جذاب را منتشر کرد.

سوشیال مدیا مارکتینگ یک مبحث بسیار گسترده و دارای زیر شاخه های متفاوتیست. برای بازاریابی در هر کدام از شبکه های اجتماعی باید اهداف و استراتژی بازاریابی خود را بر اساس قابلیت های آن پلتفرم تعیین و مشخص کنید.

۶) بازاریابی پیامکی

بازاریابی پیامکی یا SMS marketing، استفاده از پیامک برای تبلیغات و تبادل اطلاعات با مخاطبان است. در این روش، پیامک های تبلیغاتی به شماره‌های مخاطبان ارسال می شود تا آنها را به خرید یا استفاده از خدمات مورد نظر تشویق کند. این روش به دلیل سادگی و کارآمدی آن، بسیار محبوب در بین کسب و کارهای کوچک و بزرگ است. با استفاده از بازاریابی پیامکی، می توان به جذب توجه و تعامل با مخاطبان، افزایش فروش و حتی افزایش شناخت برند دست یافت. برای استفاده از این روش، باید به نحو مناسب با مخاطبان در ارسال پیامک ها تعامل داشته و محتوای مناسب و جذاب را منتشر کرد

 ۷) افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش

این روش جزو سودآور ترین روش های دیجیتال مارکتینگ است که هم برای تولید کننده بسیار مفید است و هم برای کسی که کار دیجیتال مارکتینگ را انجام می‌دهد. در این روش، مشتریان فعلی با دعوت دوستان خود از طریق لینک یا کد دعوت (و پس از ثبت نام یا خرید توسط دعوت شونده)، هدیه یا پاداشی دریافت می‌کنند. برای مثال فرد یا سایتی که بازدیدکننده و مخاطب هدف یکسانی با کار شما دارد، محصول شما را تبلیغ می کند. بعد از این که محصول شما به فروش رفت، درصدی از فروش را به عنوان پورسانت دریافت می کند.

این پنج روش، جزو مهمترین روش های دیجیتال مارکتینگ بودند و قطعا فضای دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده تر از مواردی است که ذکر شده است.

اهمیت دیجیتال مارکتینگ برای انواع کسب و کار ها

دیجیتال مارکتینگ برای تمام کسب و کار ها مفید است. در واقع مهم نیست که بیزینس شما از نوع B2B  است یا B2C است. چیزی که اهمیت دارد، استراتژی شما در هنگام استفاده از روش دیجیتال مارکتینگ می باشد. اگر نمی دانید که کسب و کارهای B2B و به B2C چیست، در ادامه به طور خلاصه آنها را برای شما توضیح می دهیم.

کسب وکار B2B به معنای این است که شما محصول و یا خدماتی را ارئه می کنید که نیاز یک کسب و کار دیگری است. در واقع مشتریان شما کسب و کارها هستند و نه مردم عادی. برای همین شما باید یکسری از پارامتر ها را برای فروش بیشتر رعایت کنید. اول این که شما در تبلیغات خود، باید به کسب و کارهایی که مشتری های شما هستند یادآوری کنید که بعد از گذشت چند ماه به سودآوری می رسند. یا این که محصول شما چقدر کار آنها را سریع تر و دقیق تر می تواند انجام دهد. بهترین روش‌های دیجیتال مارکتینگ برای کسب وکار های B2B، استفاده از ایمیل مارکتینگ، تبلیغات کلیکی و فضاهایی مثل لینکدین است.

کسب و کار B2C به معنای این است که شما محصول و یا خدماتی را ارائه می کنید که نیاز مردم عادی است. در این نوع کسب و کارها، شما باید سعی کنید با شیوه های تبلیغاتی مختلف مردم را با نام برند و همچنین کیفیت کالای خودتان آشنا کنید. دیگر برای مشتریان و مردم عادی، بازگشت سرمایه اولیه اهمیتی ندارد. برای همین مهم‌ترین نکته در بازاریابی B2C، شناساندن محصول و برند خودتان است. بهترین روش‌های دیجیتال مارکتینگ برای این کار، کمک گرفتن از سئو، گوگل ادز و شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام است. با استفاده از این روش ها، جذب مشتری شما افزایش پیدا می کند و در کنار آن فروش شما هم بیشتر خواهد شد.

اجازه دهید خلاصه کلام را درباره اهمیت و مزایای دیجیتال مارکتینگ برای انواع کسب و کارها بگویم. مهم نیست که شما چه کار می کنید. دیجیتال مارکتینگ دست شما را باز گذاشته تا در هر زمینه ای که فعالیت دارید بتوانید از این روش استفاده کنید. برای همین برای شروع بازاریابی دیجیتالی بهانه نیاورید و کارتان را از همین امروز شروع کنید. چه کسب و کار شما B2B  باشد چه B2C، دیجیتال مارکتینگ جان دوباره ای می تواند برای کسب و کارتان باشد.

دیجیتال مارکتینگ در اینستاگرام

دیجیتال مارکتینگ در اینستاگرام یکی از زیرمجموعه‌های بازاریابی شبکه های اجتماعیست که مخصوصا در ایران، نسبت به سایر شبکه‌های اجتماعی، اهمیت بسیار بالایی دارد. با توجه به نفوذ و گستردگی استفاده از اینستاگرام در سالیان اخیر، بازار کار خوبی برای شغل هایی مانند ادمین اینستاگرام، متخصص تولید محتوای اینستاگرام (طراحی پست و استوری) و ادمین پاسخگویی به دایرکت ایجاد شده است. فضای اینستاگرام فقط برای سرگرمی نیست. قطعا شما هم بارها آنلاین شاپ هایی را در این پلتفرم دیده اید. باید بدانید که در حال حاضر اینستاگرام شبیه بازاری می باشد که خریداران بسیار زیادی در آن وجود دارد و هرگز خالی نمی شود حتی روز های تعطیل نیز باز است.

این بازار مجازی، جای بسیار مناسبی برای تبلیغات کار شما است تا یا به صورت آنلاین و یا حضوری محصولات خودتان را به فروش برسانید. اما برای این کار نیاز به تخصص دیجیتال مارکتینگ مخصوصا در حوزه تولید محتوا دارید و باید سعی کنید طبق الگوریتم اینستاگرام که هر سال بروز می شوند فعالیت کنید.

 

تفاوت دیجیتال مارکتینگ با سایر روش های بازاریابی

از آنجایی که مهارت ها و روش های بازاریابی آنلاین زیادی وجود دارد شاید تا به حال تفاوت درست هر یک از این روش ها را ندانسته باشید. در این قسمت سعی داریم تا شما را نسبت به تفاوت دیجیتال مارکتینگ با سایر روش های بازاریابی و کسب و کار آشنا کنیم. قرار است در این قسمت با تفاوت هایی که در زیر نام برده شده است آشنا شویم .

  • تفاوت دیجیتال مارکتینگ و نتورک مارکتینگ
  • تفاوت دیجیتال مارکتینگ و تجارت الکترونیک
  • تفاوت دیجیتال مارکتینگ و سئو
  • تفاوت دیجیتال مارکتینگ و تولید محتوا

تفاوت دیجیتال مارکتینگ و نتورک مارکتینگ

تا به اینجا با تعریف و روش های دیجیتال مارکتینگ آشنا شدیم، اما می خواهیم در این قسمت با تفاوت دیجیتال مارکتینگ و نتورک مارکتینگ آشنا شویم. ما می دانیم که دیجیتال مارکتینگ روشی است که در آن سعی می شود در فضای آنلاین تبلیغات و تولید محتوا کرد تا به فروش رسید. اما نتورک مارکتینگ چیست ؟ این نوع از روش بازاریابی در ایران با نام بازاریابی شبکه‌ای (و به اشتباه هرمی) بیشتر شناخته می شود. در واقع در این روش، تبلیغات و فروش محصول، به صورت فرد به فرد و با جذب زیرمجموعه صورت می‌گیرد. برای درک بهتر می توانید یک هرم را تصور کنید. در راس این هرم، شخصی قرار دارد و هر چقدر به سمت پایین تر میایم افرادی حضور دارند که به تبلیغ یا فروش محصول بیشتر هستند. حال خود این افراد هم زیر مجموعه هایی دارند که همش در حال افزایش است. زیرمجموعه بیشتر، به معنای سود بیشتر است. به این روش بازاریابی نتورک مارکتینگ می گویند و همانطور که متوجه شدید، تفاوت دیجیتال مارکتینگ و نتورک مارکتینگ بسیار زیاد است.

تفاوت دیجیتال مارکتینگ و تجارت الکترونیک

تفاوت دیجیتال مارکتینگ و تجارت الکترونیک مانند تفاوت توپ فوتبال و زمین فوتبال است. در واقع تجارت الکترونیک به معنای این است که کسب و کار شما به وسیله ابزار الکترونیکی مانند رادیو، تلویزیو ، موبایل و اینترنت گردانده شود. به زبان دیگر تجارت الکترونیک زمین فوتبال بزرگی است که به تنهایی کاری از پیش نمی برد و برای هیجان و سودآوری نیاز به دیجیتال مارکتینگ یا همان توپ فوتبال دارد. پس تا به حال متوجه شدید که تجارت الکترونیک وسیع تر از دیجیتال مارکتینگ است و هر کسب و کاری که با استفاده از وسایل الکترونیکی فعالیت می کند زیر مجموعه تجارت الکترونیک محسوب می شود. در واقع دیجیتال مارکتینگ با ابزارها و ترفند هایی که دارد، باعث سودآوری تجارت الکترونیک می شود.

تفاوت دیجیتال مارکتینگ و سئو

همان طور که در بالاتر اشاره کردیم، سئو و یا بهینه سازی موتور جستجوگر یکی از روش های دیجیتال مارکتینگ است در واقع عمده ترین تفاوت دیجیتال مارکتینگ و سئو، در دسته بندی آن ها است. واژه دیجیتال مارکتینگ به فضای بسیار بزرگی اختصاص پیدا می کند. در واقع متخصص دیجیتال مارکتینگ، فردی است که  دارای مهارت های مختلفی باشد؛ از جمله تولید محتوا، کمپین سازی، دانستن الگوریتم‌های گوگل، آشنایی با ابزارهای سنجش بازاریابی آنلاین، سئو و… ، اما کارشناس سئو تنها لازم است به محتوا نویسی، دانستن الگوریتم‌های موتورهای جستجو و یک سری ابزار برای سنجش کار آشنا باشد. بنابراین مهارت سئو یکی از اصول دیجیتال مارکتینگ است، ولی کارشناس دیجیتال مارکتینگ دارای تمامی مهارت های لازم برای بازاریابی در فضای آنلاین است.

تفاوت دیجیتال مارکتینگ و تولید محتوا

تفاوت دیجیتال مارکتینگ و تولید محتوا دقیقا مانند تفاوت دیجیتال مارکتینگ و سئو است. به زبان ساده محتوا یکی از ابزارهای بسیار مهم در بازاریابی آنلاین است. می توان گفت تا زمانی که محتوای غنی و درست وجود نداشته باشد، دیجیتال مارکتینگ کاری از پیش نمی تواند ببرد. تولید محتوا اساسی ترین و اصلی ترین پایه کسب و کارهای آنلاین است.

 اهمیت تولید محتوا فقط به این موارد ختم نمی شود، چرا که بخش بسیار وسیعی از سئو را محتوا تشکیل داده است، اگر یک محتوا کپی باشد و یا اطلاعات مفیدی را به کاربران و مخاطبین شما اضافه نکند، ممکن است نه تنها باعث شود سودی نکنید، بلکه ضرر هم کنید. چون موتورهای جستجو، بی‌کیفیت بودن یا کپی بودن محتوا را تشخیص می دهند و قطعا برای این کار شما جرایمی را در نظر خواهند گرفت که باعث می شود سایت شما آسیب ببیند.

آموزش دیجیتال مارکتینگ

حالا که با دیجیتال مارکتینگ و تفاوت آن با سایر مهارت ها آشنا شدید، می توانید در دوره های آموزش دیجیتال مارکتینگ شرکت کنید تا بتوانید بعد از گذراندن دوره ها یا وارد بازار کار شوید و یا اینکه برای کسب و کار خودتان شخصا کار دیجیتال مارکتینگ را انجام دهید تا در هزینه هایتان صرفه جویی کنید.

بهترین دوره دیجیتال مارکتینگ

رای یافتن یک مدرس دیجیتال مارکتینگ بایستی زمان بسیار زیادی را صرف کنید. باید هم از سوابق و رزومه مدرس آگاه شوید و هم دوره آموزشی را انتخاب کنید که با بودجه شما همخوانی داشته باشد. اما کارلنسر کار را برای شما ساده کرده است، به این صورت که شما می توانید از طریق صفحه آموزش دیجیتال مارکتینگ، دوره های مختلف دیجیتال مارکتینگ را مشاهده کنید و مناسب ترین آن ها را انتخاب کنید در آن شرکت کنید.

از جمله مزایایی که کارلنسر به شما ارائه می کند، بررسی پروفایل مدرسین است. به این طریق شما می توانید با توجه به رزومه و نظرات سایر کارآموزان، از انتخاب خود مطمئن شوید و در کلاس های خصوصی آموزش دیجیتال مارکتینگ شرکت کنید.

همچنین شما می توانید نسبت به بودجه ای که در نظر دارید و با توجه به هزینه ای که مدرس از شما دریافت می‌کند، مناسب ترین دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ را برای خودتان تهیه کنید.

یکی دیگر از مزایای کارلنسر، سیستم پرداخت امن است. در واقع شما بعد از این که در کلاس آموزشی دیجیتال مارکتینگ شرکت کردید، هزینه دوره را به صندوق کارلنسر واریز می کنید و بعد از اینکه کلاس آموزشی برگزار شد و شما از کلاس رضایت داشتید، هزینه کلاس دیجیتال مارکتینگ به حساب مدرس واریز خواهد شد.

در کنار کلاس‌های آموزشی کارلنسر، دوره‌ها و کورس‌های مربوط به Google Digital Garage (Skillshop)، Udemy, Coursera، Hubspot و… هم منابع بسیار خوبی برای یادگیری این حرفه هستند. دانشگاه بزرگی به نام یوتیوب را هم فراموش نکنید!

استخدام دیجیتال مارکتینگ

اگر کارشناس بازاریابی آنلاین هستید و میخواهید کار پیدا کنید، و یا اینکه یک تیم حرفه ای دارید و به دنبال پروژه های بیشتری هستید می توانید از کارلنسر استفاده کنید. قبل از هر چیزی، شما در کارلنسر به عنوان فریلنسر ثبت نام می کنید و بعد از آن مهارت هایی که دارید را مشخص می کنید. سپس کارلنسر برای شما پروژه هایی را نشان می دهد که مطابق مهارت های شماست و شما می توانید بر روی پروژه ها، پیشنهاد همکاری خود را بفرستید. بعد از آن کارفرما با توجه به مهارت و رزومه و همچنین دستمزد شما می تواند پیشنهاد شما را بپذیرد و به این شکل شما شروع به درآمدزایی به شیوه فریلنسری و یا همان دورکاری خواهید کرد.

استخدام دیجیتال مارکتینگ در کارلنسر دارای مزایای بسیاری است که مهمترین آن پرداخت امن است. در واقع زمانی که کارفرما، پیشنهاد شما را می پذیرد مبلغ درخواستی شما را به صندوق امن کارلنسر واریز می کند و کارلنسر بعد از اتمام پروژه، هزینه کار شما را برای شما واریز می کند. بنابراین دیگر نیازی نیست نگران دریافت دستمزد خودتان از سمت کارفرما باشید.

بهترین کتاب های دیجیتال مارکتینگ

اگر می خواهید بیشتر در مورد دیجیتال مارکتینگ اطلاعات کسب کنید و نیاز دارید که از کتاب هایی که در این حوزه نوشته شده است استفاده کنید، در این قسمت سعی می کنیم تا چند کتاب دیجیتال مارکتینگ را برای شما نام ببریم .

  1. کتاب مدیریت بازاریابی: این کتاب نوشته فیلیپ کاتلر است و برای شروع بازاریابی بسیار پر اهمیت است، اگر در حوزه بازاریابی اطلاعاتی ندارید، توصیه می کنیم حتما از مطالعه این کتاب شروع کنید چرا که کاتلر اصول اولیه بازاریابی را در این کتاب مفصل شهر داده است.
  2. کتاب چوب دستی ات را بساز: از آنجایی که یکی از ارکان اصلی بازاریابی به ویژه دیجیتال مارکتینگ داشتن خلاقیت و ایده است، شما می توانید از این کتاب بهره زیادی ببرید چرا که نویسندگان این کتاب به صورت کامل توضیح دادند که به چه صورتی می توانید ایده های خودتان را به مرحله انجام برسانید.
  3. کتاب بازاریابی دیجیتال: در این کتاب راه و رسم دیجیتال مارکتینگ کاملا توضیح داده شده است و شما می توانید با خواندن این کتاب اطلاعات بسیار مفیدی را به اندوخته های خودتان در زمینه بازاریابی دیجیتال اضافه کنید.

بهترین پادکست های دیجیتال مارکتینگ

در این قسمت به شما بهترین پادکست های دیجیتال مارکتینگ را معرفی کنیم تا بتوانید اطلاعات بسیار مفیدی را از طریق گوش دادن به این پادکست ها کسب کنید.

  1. دیجیتالینگ: همان طور که از اسم این پادکست مشخص است، سوژه اصلی آن فضای دیجیتال مارکتینگ است. در پادکست دیجیتالینگ، علیرضا ابراهیمیان نکات بسیار پر اهمیتی را برای شما بیان می کند. اگر به فضای دیجیتال مارکتینگ علاقه مند هستید حتما دیجیتالینگ را دنبال کنید.
  2. رادیو صدای بازاریابی: در این پادکست سعی می شود از تجارب بزرگان حوزه بازاریابی و اساتید دانشگاه علوم بازاریابی استفاده شود. این پادکست از سال ۱۳۹۶ فعالیت می کند و می توانیم از آن به عنوان یکی از قدیمی ترین پادکست های حوزه دیجیتال مارکتینگ نام ببریم.
  3.  آماطوری: میزبان این پادکست امیررضا نعماوی زاده است. این پادکست در حوزه دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی فعالیت می کند و مهمان های آن اساتید مطرح این حوزه هستند. قطعا در این پادکست نکات بسیار مهمی را نسبت به علم بازاریابی خواهید آموخت شنیدن این پادکست را به علاقه مندان حوزه بازاریابی توصیه می کنیم.


:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

دلایل اهمیت دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال نام اصطلاحی است که امروزه بسیار رواج پیدا کرده است و دیگر کمتر کسی را میبینیم که نام آن را نشنیده باشد. این اصطلاح ممکن است بسیار گیج کننده به…

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال نام اصطلاحی است که امروزه بسیار رواج پیدا کرده است و دیگر کمتر کسی را میبینیم که نام آن را نشنیده باشد. این اصطلاح ممکن است بسیار گیج کننده به نظر برسد اما یکی موثر ترین و قدرتمند ترین جنبه های تجارت الکترونیک به شمار میرود.

از آنجا که اکثر کسب و کار ها در تلاش اند برای فروش بیشتر محصولات خود و اخذ سهم بیشتر در بازار از تکنولوژی های روز استفاده کنند، استفاده از تکنیک های بازاریابی دیجیتال و ابزار های آن میتواند یک انتخاب بسیار هوشمندانه در راستای رشد فزاینده ی کسب و کار ها باشد.

تعاریف متعددی درمورد این موضوع وجود دارد اما ما در این مقاله قصد داریم به ساده ترین روش ممکن مفهوم بازاریابی دیجیتال را برای شما شرح دهیم.

اینکه دیجیتال مارکتینگ چیست و کاربرد آن در دنیای کسب و کار های آنلاین چگونه است، چطور میتوان یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ شد و شرح وظایف یک دیجیتال مارکتر به چه صورت است. پس تا انتهای این مقاله کاربردی همراه باشید.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

وب سایت Hubspot به عنوان یکی از سایت های معتبر در زمینه بازاریابی دیجیتال و استراتژی محتوا در تعریف بازاریابی دیجیتال این گونه ذکر می کنند که این عبارت یک چتر مفهومی است.

اگر چه تعریف واحدی از بازاریابی دیجیتال در دست نیست، اما به نظر می‌رسد بتوان تعریف زیر را تا حد خوبی، فصل مشترک توضیحات رایج در زمینه بازاریابی دیجیتال در نظر گرفت.

به بیان خیلی ساده دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی است که در بستر دیجیتال انجام میشود. درواقع همان اصول و نظریه ها بازاریابی سنتی در این شیوه نیز اعمال میشود منتهی تمام این موارد در بستر وب و با استفاده از ابزار های آنلاین صورت میگیرد. برای درک بهتر این موضوع، بیایید یک مقایسه کوتاه بین بازاریابی دیجیتال و بازاریابی سنتی انجام دهیم.

 

در بازاریابی سنتی:

  • شما به یک دفتر کار، فروشگاه یا هر مکانی که مشتریان بتوانند به صورت فیزیکی به شما مراجعه کنند احتیاج دارید.
  • احتمالا به یک فروشنده حرفه ای برای اقناع مشتریان و فروش محصولات خود نیاز دارید.
  • برای تبلیغات محصولات و خدمات خود از ابزار هایی مثل چاپ تراکت ، بیلبورد ، رادیو و تلویزیون ، تبلیغات تلفنی ، اس ام اس مارکتینگ و… بهره میبرید.
  • دامنه تبلیغات شما منطقه، شهر و نهایتا کشور را در بر خواهد گرفت.

 

اما در بازاریابی دیجیتال:

  • خبری از مکان فیزیکی نیست و مقر اصلی شما سایت شماست (که با هزینه ای اندک و خرید هاست و دامنه میتوانید آن را داشته باشید)
  • نیازی به حضور فیزیکی افراد ندارید و درواقع شما با استفاده از متن، عکس، ویدیو و هرآنچه که در قالب محتوا یا کانتنت در فضای وب به اشتراک میگذارید، با مخاطبان خود ارتباط برقرار میکنید.
  • برای تبلیغات از از تکنیک هایی مثل بازاریابی شبکه های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی ویروسی، ویدیو مارکتینگ و هرآنچه که بر مبنای فضای آنلاین باشد بهره میبرید.
  • دامنه تبلیغات شما محدود به منطقه و شهر نیست و کشور نیست و میتوانید به صورت جهانی تبلیغات خود را انجام دهید. 

مزایای دیجیتال مارکتینگ

مزایای دیجیتال مارکتینگ را می توان به صورت زیر عنوان کنیم:

  1. دسترسی دائم به خدمات
  2. بازاریابی اینترنتی به صورت ۲۴ ساعته
  3. تغییرات به روز
  4. پاسخ گویی به مشتریان در تمامی ساعات روز
  5. قبول سفارش براساس درخواست مشتری
  6. کاهش هزینه های بازاریابی اینترنتی
  7. کم تر شدن زمان انتظار دریافت محصول و خدمات
  8. جایگزینی دیجیتال مارکتینگ نسبت به تبلیغات سنتی باعث می شود از رقبای خود پیشتاز باشیم همچنین از مزایای دیجیتال مارکتینگ می توان به این نکته اشاره کرد که رابطه عمیق تر و مداوم تری با مشتریان برقرار کنیم.

اهمیت دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دریافت نظرات مثبت و بازخورد مشتریان درباره کسب و کار یا محصولات شما می‌تواند مشتریان جدید را جذب کرده و ارتباط بلندمدتی میان آن‌ها و برندتان ایجاد کند. اما مراقب باشید! چراکه این نظرات می‌توانند مانند شمشیر دولبه عمل کنند. همان‌طور که بازخوردهای مثبت، سایر افراد را تشویق به خرید از شما می‌کنند، نظرات منفی می‌توانند به طور جدی به کسب و کار شما صدمه وارد کنند. به همین دلیل، به عنوان صاحب یک کسب و کار آنلاین باید به این اطمینان برسید که اثرات دیجیتال مارکتینگ را زیر نظر دارید و از مزایا و اهمیت آن غافل نیستید. در ادامه قصد داریم شما را با چند مورد از دلایل مهم بودن بازاریابی دیجیتال و میزان اهمیت آن آشنا کنیم.

رشد بیشتر مشاغل کوچک

اهمیت بازاریابی دیجیتال برای شغل‌های کوچک و نوپا این است که می‌توانند روش بازاریابی مورد نظرشان را متناسب با بودجه خود انتخاب کرده و با کم‌ترین هزینه ممکن به مخاطبان بیشتری دسترسی داشته باشند. در ده سال گذشته، فروش محصولات و خدمات برای شغل‌های نوپا همراه با چالش‌های زیادی بوده است. چراکه آن‌ها مجبور بودند برای معرفی برند خود به جوامع بزرگ‌تر، متحمل هزینه‌های گزاف شوند که البته تضمینی هم برای موفقیت آن‌ها وجود نداشت!

نرخ تبدیل بالاتر

کسب و کارهایی که اقدام به استفاده از تکنیک‌های دیجیتال مارکتینگ می‌کنند، می‌توانند درصد بیشتری از بازدیدکنندگان خود را به مصرف‌کننده تبدیل کنند. سئو، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و ایمیل مارکتینگ ازجمله روش‌هایی هستند که نرخ تبدیل بالایی دارند. چراکه می‌توانند برای ارتباط با مشتریان، یک کانال ارتباطی سریع و تاثیرگذار ایجاد کنند. البته ممکن است ترافیکی که در سایت خود دریافت می‌کنید، همواره نتیجه‌بخش نباشد. به همین دلیل دیجیتال مارکتینگ این امکان را به شما می‌دهد که تنها با کسانی که به خدماتتان نیازمند هستند، تماس بگیرید.

بازاریابی مقرون به صرفه

یک کسب و کار، قبل از آن‌که شروع به دریافت سود کند، لازم است در منابع خود صرفه‌جویی داشته باشد. بازاریابی دیجیتال به شما این امکان را می‌دهد که به صورت هم‌زمان و با بودجه خود بتوانید با مشتریانتان ارتباط برقرار کنید. شما می‌تواند باتوجه به بودجه خود، استراتژی‌های موجود در دیجیتال مارکتینگ را به کار بگیرید و بهترین استفاده را از آن‌ها ببرید. دقت داشته باشید که اگر سرمایه محدودی دارید، باید با سرعت بیشتری مخاطبین خود را هدف قرار دهید و زمان را از دست ندهید.

گسترش مخاطب

ازجمله مهم‌ترین مزایای بازاریابی دیجیتال و دلیل مهم بودن آن، این است که می‌توانید مخاطب خود را افزایش دهید. بااستفاده از بازاریابی سنتی، کسب و کار شما محدود به منطقه جغرافیایی خاصی می‌شود. توجه داشته باشید که افزایش نرخ استفاده از تبلت و گوشی‌های هوشمند، شانس بیشتری برای تحت تاثیر قرار دادن مخاطبین در شبکه‌های اجتماعی مختلف، ایجاد کرده است.

حل مشکلات مشتریان

با استفاده از تکنیک‌های دیجیتال مارکتینگ، همواره می‌توانید راه‌حل‌هایی برای برطرف کردن مشکلات مشتریان پیشنهاد دهید. حتی این امکان برای شما ایجاد می‌شود تا با دسترسی به چت، آن‌ها را با محصولات موردنیازشان آشنا کنید. سایت و صفحه‌های اجتماعی می‌توانند تبدیل به مکانی شوند که در آن مخاطب سوالاتش را بپرسد و پیشنهادات مورد نظرش را نیز ارائه دهد. از دیگر دلایل اهمیت بالای دیجیتال مارکتینگ در کسب و کارهای مختلف، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اندازه‌گیری موفقیت بازاریابی
  • افزایش اعتماد به نام تجاری
  • امکان تغییر در روش‌های مورداستفاده

آیا بازاریابی دیجیتال برای همه کسب و کارها پاسخگو است؟

به طور کلی، می‌توان گفت تمامی شرکت‌ها، کسب و کارها و حتی انواع کارخانه‌ها به نوعی، به بازاریابی آنلاین نیازمند هستند. بدون در نظر داشتن خدمات یا محصولی که تولید می‌کنید، استفاده از تکنیک‌ها و استراتژی‌های بازاریابی برای شناخت بهتر مشتری، ضروری است. به یاد داشته باشید که این مطلب به این معنا نیست که استراتژی دیجیتال مارکتینگ برای همه یکسان است. بلکه هر کسب و کاری، بنا به شرایط و حوزه فعالیت خود، باید استراتژی ویژه‌ای را به کار بگیرد.

از آن‌جایی که شاخه‌های این نوع از مارکتینگ و استراتژی‌های آن بسیار زیاد است، با انواع بودجه می‌توان هریک از آن‌ها را به کار گرفت. با استفاده از روش‌های دیجیتال مارکتینگ می‌توان میزان سود، نرخ بازگشت سرمایه و میزان دقیق ضررها و هزینه‌ها را به دست آورد. محاسبه این مسائل، با دقت بالا در بازاریابی سنتی کمی دشوار و حتی غیرممکن است.

تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ

اهمیت بازاریابی دیجیتالی برای مشاغل آنلاین بر هیچکس پوشیده نیست و برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ می تواند مثمر ثمر و سودآفرین باشد. اما برای اینکه بتوانید در فضای آنلاین حضور موثری داشته باشید، نیازمند تدوین استراتژی هستید.

استراتژی های دیجیتال مارکتینگ مثل ۵s ،SMART ،RACE ،SOSTAC و … که با ارائه مدل ها، استاندارد ها و الگو های مختلف، میتوانند شما را در ایجاد یک برنامه ریزی مشخص ، مسیر حرفه ای پیش رو، انتخاب مناسب ترین ابزار ها و در نهایت طراحی پلن دیجیتال مارکتینگ یاری کنند. در ادامه شما را با استراتژی ۳M (رایج ترین استراتژی دیجیتال مارکتینگ) آشنا میکنیم.

 

بخش اول استراتژی ۳M: توجه به بازار هدف یا Market Target

اولین و مهم ترین نکته ای که فرایند بازاریابی باید به آن توجه داشته باشید، شناسایی بازار هدف یا مارکت تارگت شماست. منظور از مارکت مشتری های شما و درواقع افرادی که پتانسیل این را دارند که به مشتری های دائمی شما تبدیل شوند (مشتری های بالقوه) است.

تعیین بازار هدف از آن جهت اهمیت دارد که شما برای تمرکز روی نحوه تبلیغات خود و همچنین ایجاد کمپین های مختلف به یک دیتای مشخص نیاز دارید. هرچه تصویری کامل تر و شفاف تری از مشتریان خود ترسیم کنید، بهتر میتوانید استراتژی های لازم برای پیشبرد اهداف خود را اجرا کنید. برای تعیین بازار هدف نیاز دارید تا مشتریان خود را از جنبه های زیر بررسی کنید.

 

بخش دوم استراتژی ۳M: توجه به پیام یا Message

منظور از Message همان چیزی است که قرار است به بازار هدف بگویید. اینکه چرا باید افراد شما را انتخاب کنند و از محصولات و خدمات شما استفاده کنند. پیام شما باید بسیار قانع کننده و به دور از ابهام باشد تا افراد را وادار به توجه کند هرچند که تمایلی به انجام این کار نداشته باشند. به نوعی میتوان گفت که در Message ارزش و وجه تمایز کسب و کار شما با سایرین وجود دارد که بازار هدف باید آن را به درستی درک کنند.

 

بخش سوم استراتژی ۳M: توجه به نوع رسانه یا Media

دو نکته قبلی بین بازاریابی دیجیتال و سنتی مشترک بودند اما سومین نکته و درواقع آن چیزی که مرز بازاریابی دیجیتال را از بازاریابی سنتی جدا میکند، انتخاب نوع مدیاست. به این دلیل که ما در این مرحله قصد داریم انتخاب کنیم برای رساندن پیام خود به بازار هدف، از چه رسانه و پلتفرمی استفاده کنیم.

روش های بازاریابی دیجیتال

همانطور که پیش تر نیز گفته شد، منظور از دیجیتال مارکتینگ همان فرایند بازاریابی است که با استفاده از روش ها ، تکنیک ها و ابزار های دیجیتال در بستر آنلاین انجام میشود که در ادامه با بخشی از این روش ها آشنا خواهید شد. دقت داشته باشید که برخی از مواردی که در ادامه مطرح میکنیم، میتوانند همپوشانی داشته باشند؛ یعنی میتوانند هم روش و تکنیک باشند و هم ابزار به حساب بیایند.

  • تبلیغات بنری (Banner Advertising)
  • بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
  • بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing)
  • بازاریابی محتوایی (Content Marketing)
  • تبلیغات کلیکی یا PPC (Pay Per Click Advertising)
  • بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing)
  • بازاریابی موتو های جست و جو یا SEM (Search Engine Marketing)

در ادامه مهم‌ترین روش‌ها را توضیح می‌دهیم.

بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)

در این روش از بازاریابی، اطلاعاتی مانند معرفی محصولات، خدمات و تغییرات اخیر هر یک از آن‌ها در بازه زمانی مشخص، به وسیله ایمیل برای مخاطبین ارسال می‌شود. در این روش، برخلاف سایر شیوه‌ها، بر پایه ایجاد یک رابطه مخصوص بین مشتری و شرکت، فرآیند جذب انجام می‌شود. ارسال ایمیل‌های به‌روزرسانی شده، سبب فراهم کردن ارزش برای مشتری‌ها و کسب اعتماد و وفاداری بیشتر آن‌ها به برند می‌شود.

بهترین نتیجه در بازاریابی ایمیلی زمانی حاصل می‌شود که مشترکین خود را نه با پرداخت هزینه، بلکه ازطریق تولید محتوای مناسب و جلب اعتماد، به دست آورده باشید. این شیوه بازاریابی، نقش بسیار مهمی در افزایش فروش محصولات و خدمات دارد. چرا که کاربرانی که فرم‌های ثبت‌نام در اشتراک ایمیل را پر می‌کنند، به احتمال بالا همان مشتریان فعال شما می‌باشند.

بازاریابی موتورهای جستجو یا همان SEM

این روش بازاریابی یکی از موارد نادیده گرفته شده در سئو، یعنی خرید ترافیک اختصاصی از موتورهای جستجو را پوشش می‌دهد. با استفاده از SEM می‌توان در SERP کاربران، فضایی را با هدف تبلیغات سایت خریداری نمود. ازجمله رایج‌ترین پلتفرم‌های غیر رایگان Google Ads و Bing Ads هستند. در این روش، باید مبلغ مشخص شده‌ای را به موتورهای جستجو پرداخت کنید. بدین ترتیب، در بخش‌های مختلف SERP حاصل از جستجوی کلیدواژه‌های معین یا عباراتی خاص، تبلیغات موردنظرتان نمایش داده می‌شود.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

در دنیای دیجیتال امروز، شبکه‌های اجتماعی نقش تاثیرگذاری در بازاریابی کسب و کارهای مختلف بازی می‌کنند و اهمیت آن‌ها در به وجود آوردن یک استراتژی بازاریابی مناسب، بر هیچ‌کس پوشیده نیست! نکته اساسی در استفاده صحیح از این پلتفرم‌ها، شناخت کافی ورودی‌ها و خروجی‌های بازاریابی می‌باشد. در این شیوه، محصولات و خدماتتان بیش از پیش در معرض نمایش قرار می‌گیرند و امکان برقراری ارتباط نزدیک با مشتریان برایتان فراهم خواهد شد. در این تعاملات می‌توانید بازخوردهای مهم مشتریان را دریافت کنید و بااستفاده از دیتای به دست آمده، کیفیت خدمات و محصولات و نحوه ارائه آن‌ها را بهبود دهید.

بازاریابی محتوا (Content Marketing)

بازاریابی محتوایی روشی است که در آن با تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند برای مخاطبین، می‌توانید فروش بیشتری را ازآن خود کنید. محتوای مورد نظر را می‌توان در هر پلتفرمی که مدنظر دارید، ایجاد کرد. ارسال پیام در توییتر، آپلود ویدئو در یوتیوب و نوشتن مطلب در سایت، ازجمله مصادیق این شیوه از مارکتینگ می‌باشند. این روش، کارآیی بسیار خوبی دارد؛ چراکه محتوای شما با راه‌های دیگری از قبیل سئو و شبکه‌های اجتماعی ترکیب شده و درنتیجه بهره‌‌وری کار با میزان زیادی افزایش می‌یابد.

برای اجرای صحیح این نوع از بازاریابی، توجه به چند نکته بسیار مهم است. یکی از آن‌ها این است که پیش از تولید محتوا، حتما کاربران و جامعه هدف خود را در نظر داشته باشید. بدین منظور، باید نوع مخاطبین و علائق آن‌ها را به خوبی بشناسید. این مسئله، حوزه موضوعات انتخابی را برایتان تعیین می‌کند. علاوه بر این، زبان و اصطلاحات مورداستفاده مخاطبین خود را نیز در زمان جستجوها مدنظر داشته باشید.

به یاد داشته باشید که در آغاز کار، شما نیاز ندارید تک تک روش ها را به طور همزمان به کار ببرید. اما لازم است به طور کامل با آنها آشنایی داشته باشید تا با توجه به اهداف تجاری، بازار هدف و نوع استراتژی خود، کارآمد ترین روش ها را در نظر بگیرید.

مراحل بازاریابی دیجیتال

شاید برایتان سوال پیش بیاید که مراحل دیجیتال مارکتینگ چیست؟ این مراحل عبارتند از:

جستجو و تهیه محتوای مناسب برای کاربر

بازاریاب دیجیتال ابتدا باید چند نوع محتوا در قالب‌های متفاوت مانند عکس، ویدیو، متن و غیره تولید کند. محور تمام این محتواها محصولات یا خدماتی هستند که قرار است آن‌ها را به مشتریان بالقوه بفروشد. بنابراین ابتدا باید محتواهای مناسبی برای هر یک از این محصولات یا خدمات تولید کند تا مشتری با جستجو در دنیای اینترنت، با این موارد آشنا شود. داشتن وب‌سایت  مناسب که با قوانین گوگل و سئو هم‌تراز باشد، کمک بسیاری به ادامه مسیر خواهد کرد.

مقایسه و ارزیابی کاربران

در این مرحله، بازاریاب دیجیتال باید براساس داده‌های کاربر رفتار او را ارزیابی و پیش‌بینی کند؛ مثلا با بررسی ابزاری مانند گوگل آنالیتیکس متوجه می‌شود که ورودی کاربرها از چه درگاهی بیشتر است و عمده فعالیت کاربر در کدام بخش سایت اتفاق می‌افتد.

همچنین، با بررسی بخشی از آمار و اطلاعات به دست آمده از رفتار کاربر می‌تواند علت خرید کردن یا خرید نکردن مشتریان را هم تشخیص دهد. تمام این موارد در بهتر شدن نرخ فروش و افزایش بازدهی سایت، نقش به سزایی دارند. تخصص دیجیتال مارکتر، استفاده از این داده‌ها و اطلاعات برای رصد کردن نیازهای مشتری و تعیین مراحل بعدی فروش است.

ترغیب مشتری به خرید و بازدید از سایت

امتیازهایی که دیجیتال مارکتر بعد از هر بار بررسی رفتار کاربران هدف، در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد در نهایت منجر به خرید محصول می‌شود. این امتیازها مانند تخفیف، گارانتی محصول، ارسال رایگان و مواردی از این قبیل باید با هوشمندی و دقت کامل انتخاب و اجرا شوند. چون هر امتیازی، افزایش خرید کاربران را در پی نخواهد داشت و شاید نتیجه عکس بدهد. قبل از هر چیزی باید اعتماد مشتری نسبت به برند و کالاها جلب شود. اگر مشتری اعتماد خوبی نسبت به برند پیدا کند، امتیازهای دریافتی او را به خرید از برند ترغیب می‌کند.

تبدیل مشتری بالقوه به مشتری وفادار و بازگشت مجدد

کیفیت و اصالت محصول یا خدمت در این بخش اهمیت زیادی دارد. این مسئولیت بر عهده دیجیتال مارکتر است که روی این دو موضوع به خوبی تمرکز کرده و ابعاد مختلف آن را به مشتریان نشان دهد. اگر مشتری به خوبی با برند و هویت کسب‌وکار آشنا شود و خود را جزئی از برند تصور کند، برای خریدهای بعدی راحت‌تر به کسب‌وکار معرفی شده اعتماد می‌کند.

همچنین، دیجیتال مارکتر با برنامه‌ریزی فرآیند خرید مناسب می‌تواند روی وفادارسازی مشتری سرمایه‌گذاری کرده و به طور غیرمستقیم به واسطه همان خریدار، تبلیغات برند را گسترش دهد. یعنی با ارائه خدمات باکیفیت به مشتری، همان یک خریدار؛ نام برند و کسب‌وکار مورد نظر را با دیگران به اشتراک می‌گذارد و به این ترتیب، تعداد مخاطبین و فروش برند افزایش می‌یابد. دقت داشته باشید، تمام این مراحل به چشم‌اندازی که دیجیتال مارکتر تعیین می‌کند وابسته است.

 

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را بشناسید!

در این بخش از مبحث دیجیتال مارکتینگ، قصد داریم که مهم‌ترین و پرکاربردترین ابزارهای این حرفه را معرفی کنیم. اگر واقعا می‌خواهید که تبدیل به یک دیجیتال مارکتر کاربلد شوید، باید به خوبی این ابزارها را شناخته و با طرز استفاده از آن‌ها آشنا باشید. به طور کلی، این ابزارها به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  1. دسته اول آن‌هایی هستند که به صورت مستقیم زیرمجموعه دیجیتال مارکتینگ قرار می‌گیرند. (مانند ابزارهای سئو، تحلیل کاربران سایت، پنل‌های تبلیغاتی، تحلیل سرعت سایت و…)
  2. ابزارهایی که به طور مستقیم زیرشاخه بازاریابی دیجیتال نیستند، اما آشنایی با آن‌ها برای دیجیتال مارکترهای حرفه‌ای لازم است.

یکی از سوالاتی که معمولا افراد فعال در این حوزه در شروع کار می‌پرسند این است که آیا واقعا این ابزارها ارزش هزینه کردن دارند یا خیر؟ جواب این سوال این است که اگر در ابتدای راه قرار دارید، بهتر است که سرمایه خود را برای خرید پنل‌های پولی هزینه نکنید. اما چنانچه به ابزارهای رایگان به اندازه کافی مسلط شده‌اید، به کارگیری نوع پولی آن مزایای بیشتری برای شما خواهد داشت.

ابزارهای تست سرعت

یکی از مهم‌ترین نکاتی که سبب جلب رضایت کاربر و رسیدن به اهداف بازاریابی می‌شود، بالا بودن سرعت سایت است. راه‌های زیادی برای بهینه کردن سرعت وجود دارد. مانند فعال‌سازی افزونه‌های کش، بهینه‌سازی تصاویر، استفاده نکردن از کدها و اسکریپت‌های غیرضروری در صفحات و… . از بهترین این ابزارها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • GTmetix
  • Pingdom
  • Page Speed Insights

GTmetix

یکی از بهترین و کارآمدترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ GTmetix است که به شما این امکان را می‌دهد تا دیتای دقیقی درباره سرعت صفحه، زمان‌بندی، امتیاز عملکرد و سایر موارد به دست آورید. همچنین این ابزار درباره چگونگی رفع مواردی که سبب کاهش سرعت می‌شود نیز راهنماییتان می‌کند.

Page Speed Insights

مدت زمان زیادی است که از Page Speed Insights به عنوان ابزاری برای آزمایش و درجه‌بندی سایت‌ها استفاده می‌شود. این ابزار ساده، توسط گوگل ایجاد شده است که وبسایت‌های مختلف را محک می‌زند و آن‌ها را در مقیاس ۱ تا ۱۰۰ برای تلفن‌های همراه و انواع دسکتاپ درجه‌بندی می‌کند. هرچه این عدد بیشتر باشد، سرعت سایت نیز افزایش می‌یابد.

Pingdom Speed Test

یکی دیگر از ابزارهای شناخته شده تست سرعت، Pingdom است که به منظور استفاده از آن، نیازی به ورود نیست و گزارش‌ها با جزئیات کم‌تری نسبت به آنچه از pagespeed insights دریافت می‌کنید، ارائه می‌شوند. این ابزار، عملکرد سایت را از ۰ تا ۱۰۰ دسته‌بندی می‌کند.

WebPage Test

یکی دیگر از ابزارهایی که برای تست عملکرد سایت استفاده می‌شود، WebPage Test است که این فرصت را برای شما فراهم می‌کند تا سایت خود را در طیف وسیعی از دستگاه‌ها تست کنید. علاوه بر این، می‌توانید آزمایشاتتان را از طریق یک شبکه تلفن همراه با سرعت پایین یا یک شبکه سریع ۴G شبیه‌سازی کنید تا نتیجه به صورت درجه‌بندی شده از F به A نمایش داده شود.

ابزارهای بررسی سئو سایت و تحلیل رقبا

هر دیجیتال مارکتر حرفه‌ای باید به خوبی با ابزارهای سئو و شیوه کار آن‌ها آشنا باشد. در شرکت‌های بزرگ که تیم سئو دارند، استفاده از این ابزارها توسط مدیر بازاریابی دیجیتال یا کارشناس تبلیغات انجام نمی‌شود، اما به هر حال دیجیتال مارکترها نیز باید بتوانند با ابزارهای سئو سایت کار کنند. از کاربردی‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Alexa
  • Similarweb
  • Ahref
  • Moz
  • Semrush

بهترین ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی

یکی از مهم‌ترین گام‌های سئو و بهینه‌سازی سایت و به دنبال آن بازاریابی دیجیتال، تحقیق کلمات کلیدی سرچ شده در گوگل می‌باشد. اینکه بدانیم کاربرهای مختلف درمورد یک موضوع خاص، چه کلماتی را جستجو می‌کنند و کدام کلمات میزان سرچ بالاتری دارند، از مهم‌ترین فاکتورهایی است که در تحقیق کیورد باید به آن‌ها دقت کرد. ابزارهای زیادی برای انجام این کار وجود دارد، ولی لازم است بدانید که همه آن‌ها آمار دقیقی ارائه نمی‌کنند. از بهترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Google Keyword Planner
  • Keyword Tools
  • Kwfinder

ابزارهای تحلیل سایت

منظور از این دسته از ابزارها، مواردی مانند Ahref و Moz نیستند، بلکه در این بخش آن‌هایی که وضعیت کاربران و شیوه رفتار آن‌ها را می‌سنجند، موردنظرمان می‌باشند. این ابزارها کمک می‌کنند تا بفهمیم که آیا به اهدافمان رسیده‌ایم یا خیر؟! برای معرفی چند مورد از آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Google Analytics
  • Search Console
  • SumoMe

 

حتما بخوانید: با این ۵ ابزار تحلیل وب سایت، به راحتی سایت خود را تحلیل کنید

 

بهترین ابزارهای مدیریت و کنترل شبکه‌های اجتماعی

یکی از راه‌های بازاریابی دیجیتال و جذب مشتری بیشتر، استفاده از شبکه‌های اجتماعی است. برای آن‌که بتوانید از این شبکه‌ها بهترین استفاده را ببرید و عملکرد خود را آنالیز کنید، ابزارهای ویژه‌ای وجود دارند که در ادامه به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • MeetEdgar
  • Hootsuite

معرفی بهترین ابزارهای ایمیل مارکتینگ

یکی از راه‌های موثر در دیجیتال مارکتینگ، استفاده از ایمیل برای جلب نظر مخاطبین است که روش‌ها و اصول خاص خود را دارد. برای انجام این کار، باید از ابزارهای مربوطه کمک بگیرید تا بهترین نتیجه به دست آید. چند مورد از بهترین ابزارهایی که بدین منظور مورد استفاده قرار می‌گیرد، عبارتند از:

  • MailChim
  • HubSpot Sales
  • MailGenius
  • Litmus
  • MailerLite

ابزار گرافیکی

اگر تصمیم دارید در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت حرفه‌ای داشته باشید، لازم است که حداقل یک ابزار گرافیکی مانند فتوشاپ را یاد بگیرید. به هر حال زمانی که می‌خواهید کارهای جزئی مانند کم کردن سایز عکس یا حذف بک‌گراند و… را انجام دهید، بهتر است خودتان دست به کار شوید و منتظر گرافیست نمانید. ابزارهای گرافیکی همواره برای کسانی که با امور اینترنت سر و کار دارند، مفید بوده است. فتوشاپ، ایلاستریتور و… ازجمله مواردی هستند که در این زمینه به شما کمک می‌کنند.

بازار کار دیجیتال مارکتینگ

در تکمیل توضیحات بالا در مورد مفهوم دیجیتال مارکتینگ باید بگوییم که، دیجیتال مارکتر یا کارشناس بازاریابی دیجیتال کسی است که بر تمام روش های و ابزار های بازاریابی آنلاین تسلط دارد و با توجه به نیاز هر کسب و کار، استراتژی های لازم را به کار میبرد. درآمد دیجیتال مارکتر میتواند بسته به تجربه، سابقه کار، میزان مهارت، شهر و نوع کار (نیمه وقت / تمام وقت) متفاوت باشد.

فرصت های شغلی دیجیتال مارکتینگ چیست؟

شما به عنوان یک دیجیتال مارکتر میتوانید به مرور در چند حوزه بازاریابی مسلط شوید و یا اینکه به طور تخصصی مسئولیت بخشی خاصی از مارکتینگ را به عهده بگیرید. فرصت های شغلی دیجیتال مارکتینگ از این قرار است:

  • کارشناس سئو
  • بازاریاب محتوا
  • بازاریاب اینستاگرام
  • کارشناس گوگل ادوردز
  • مدیر تبلیغات دیجیتال
  • مشاور دیجیتال مارکتینگ
  • کارشناس ایمیل مارکتینگ
  • بازاریاب شبکه های اجتماعی
  • استراتژیست دیجیتال مارکتینگ
  • متخصص طراحی کمپین تبلیغاتی
  • کارشناس ارشد تیم دیجیتال مارکتینگ

چگونه کارشناس دیجیتال مارکتینگ شویم؟

در فضای دیجیتال مارکتینگ یا Digital Marketing شما اغلب با ابزارهای دیجیتالی مانند ایمیل، سایت، پیامک و مواردی از این دست سر و کار دارید. هر فرآیندی که در جهت فروش باشد مانند تبلیغات محصول، ارزیابی نظر مشتری به کمک نظرسنجی یا معرفی خدمات و محصولات کسب‌وکار به کمک ابزارهای معرفی شده، همگی در دسته وظایف و مسئولیت‌های دیجیتال مارکتر قرار می‌گیرد.

روش های زیادی برای تبدیل شدن به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ وجود دارد؛ به طور مثال دیدن ویدیو های مختلف در یوتیوب و یا شرکت در یک دوره دیجیتال مارکتینگ که به طور کامل تمام اصول لازم را به صورت پروژه محور آموزش دهد.

به عنوان یک کارشناس بازاریابی دیجیتال، بخش اعظم کار شما را جمع آوری و تحلیل داده و دیتا در بر میگیرد. در نظر گرفتن شرایط بازار، تحقیق و ارزیابی مشتریان و انطباق محصولات با آنها، کنترل بودجه و برنامه ریزی مدون برای تبلیغات، تلاش در جهت برندینگ محصولات و خدمات و افزایش نرخ تبدیل تنها بخشی از وظایف یک دیجیتال مارکتر می باشد.



:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 آذر 1403 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 70 صفحه بعد