بازاریابی چیست؟ معرفی 8 نوع بازاریابی
نوشته شده توسط : کاریاب

بازاریابی چیست؟ معرفی 8 نوع بازاریابی

همان‌ طور که می‌دانید، لازمه داشتن یک کسب و کار خوب، این است که در ارتباط با انواع بازاریابی، اطلاعات مفیدی را کسب کنید. امروزه، بازاریابی یا مارکتینگ، به نوعی با زندگی انسان آمیخته شده است. می‌توان گفت که در گذشته، خیلی به بازاریابی اهمیت داده نمی‌شد، دلیل آن نیز کم بودن رقبا و کوچک بودن بازار صنایع بود. اما امروزه به دلیل افزایش تولید در بخش‌های مختلف کالاها و سایر موارد، نیاز به علمی دارید تا بتوانید انواع بازاریابی را به بهترین شکل آموزش ببینید تا بتوانید رقبا را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارید و به کسب و کار ایدئال خود برسید.

بازاریابی چیست؟

همه شما می‌دانید که برای تعریف بازاریابی Marketing چیست؟ می‌توان گفت که یک اصل جدایی‌ناپذیر در رونق‌ هر کسب و کار و هدفی است. به همین دلیل، با استفاده از یک ترفند، مشتری یا مخاطب را باید جذب کالای خود کنید و احساس نیاز را در مشتری یا مخاطب خود ایجاد کنید. بازاریابی معمولاً تعاریف زیادی دارد و می‌توان گفت که هر کس که در زمینه مارکتینگ حرفی برای گفتن داشته باشد، از دید خود به این ماجرا نگاه کرده است و توضیحاتی را در این‌ باره بیان کرده است.

  • دیدگاه سلی فالکو:
    امروزه، در واقع بازاریابی تمرکز بر مشتری نهایی برای خرید محصول را دارد، که این امر توسط شبکه‌های اجتماعی گوناگون در حال تحقق یافتن است. همچنین او در تعریف بازاریابی بیان کرده است که، هدف مارکتینگ شناخت محصول نهایی برای مشتری است.
  • دیدگاه رنه بلادگت ( Renee Blodgett ):
    در واقع تعریف مارکتینگ به این مبحث اشاره دارد که بازاریابی یک کانال دوسویه میان مشتری و محصول است که در همین راستا نیز باید اطلاعات مربوط به محصول به مخاطبان انتقال یابد. درواقع بازاریابی به علایق، هیجانات و نیازات مشتری بسیار توجه می‌کند. بر همین اساس نیز، بازاریابی امری زمان‌بر است تا مشتری بتواند به محصول شما اعتماد کند و تبدیل به هوادار شما شود. در واقع طی شدن مسیر مشتری به هوادار، مهم‌ترین گامی است که باید در سؤال بازاریابی چیست؟ به آن توجه شود.
  • دیدگاه لیزا بایر ( Lisa Buyer ):
    برای تعریف بازاریابی، می‌توان گفت که شما باید بتوانید پیامی را طراحی کنید تا آن را به فرد مناسب برسانید. اگر بخواهیم این مقوله را بازتر کنیم، باید بگوییم که این طراحی پیام و اطلاعات محصول، می‌تواند خیلی ساده یا خیلی پر سر و صدا مانند تبلیغات در رادیو و تلویزیون یا بیلبوردهای شهر باشد، اما هرچه ایده شما به سمت سادگی در بازاریابی و تبلیغ محصول پیش برود، تعریف بهتری از بازاریابی را داشته‌اید.
  • دیدگاه توبی بلومبرگ ( Toby Bloomberg ):
    او بیان کرد که دکتر کاتلر می‌گوید، تعریف بازاریابی دیدگاه متفاوتی دارد. این دیدگاه بیان می‌کند که شما نباید تنها به معرفی محصول برای مخاطب بپردازید، زیرا ممکن است مخاطب شما اصلا علاقه‌ای به محصول شما پیدا نکند. در همین راستا، شما باید در هر بستری که هستید، با توجه به علایق مشتریان، کالای خود را تبلیغ کنید. به‌عنوان مثال بازاریابی، می‌توان گفت که در شبکه‌ی اجتماعی مانند توییتر، نیازها کاملاً متفاوت از یک سایت بازی آنلاین است و باید تقسیم‌بندی در نوع بازاریابی به بهترین شکل صورت گیرد.

انواع بازار یابی

در واقع، اگر بخواهید در ارتباط با انواع مارکتینگ چیست مطالبی را بدانید، بهتر است این نکته را بدانید که هدف انواع مارکتینگ، تنها تحریک مخاطب برای خرید محصول شما است و این کار توسط روش‌های مختلف صورت می‌گیرد تا بتوان به رقیبی دست نیافتنی در میان بقیه برندها، رسید و به موفقیت دست پیدا کرد.

 

آیا با شغل ویزیتوری آشنایی دارید؟ در مقاله وظایف ویزیتور می‌توانید اطلاعات زیادی کسب کنید.

یکی از انواع بازاریابی، بازاریابی همهمه ای است. برای آشنایی بیشتر با این نوع بازاریابی مقاله بازاریابی هیاهو چیست را مطالعه کنید.

  • بازاریابی چریکی ( Guerilla Marketing )

بازاریابی چریکی چیست ؟ این بازاریابی یکی از انواع بازاریابی است که به هوش و استعداد بالایی نیاز دارد. زیرا نیازمند یک طراحی بسیار خلاقانه برای جذب مشتری است. در واقع بازاریابی چریکی، به نوعی است که شما با حداقل صرف هزینه برای تبلیغات، بیشترین جذب مخاطب یا مشتری را خواهید داشت. در واقع در این روش، باید سعی شود که تأثیر زیادی را با استفاده از یک شوک بر روی مشتری داشته باشید تا بتوانید به‌راحتی آن را مشتری دائمی خود بدانید.

بگذارید تا با یک مثال این نوع بازاریابی هیجانی را بهتر توضیح دهیم. معمولاً اگر یک مقاله در مورد انواع بازار یابی با مثال مطالعه کرده باشید، حتماً به این مثال برخورده‌اید. در رومانیا، سرقت گوشی بسیار مشهور است و بهترین جیب‌برها را می‌توان در این کشور پیدا کرد. از همین رو افراد می‌توانند تا با بیمه کردن گوشی‌های خود در مقابل سرقت، تا حد امکان ضررهای مالی را جبران کنند.

از همین رو، شرکت‌های بیمه زیادی راه‌اندازی شد اما افراد معمولاً از انجام این کار امتناع می‌کردند. شرکت بیمه وودافون با استفاده از بازاریابی چریکی، جیب‌برهایی را استخدام کرد تا در کیف و جیب افراد، تبلیغات این شرکت بیمه را داشته باشند و به افراد گفتند که ما می‌توانستیم گوشی شما را به سرقت ببریم اما بیمه وودافون، شما را حفاظت خواهد کرد. همین ایده خلاقانه موجب شد تا افراد زیادی به سمت این بیمه جذب شوند.

  • بازاریابی ابری ( Cloud Marketing )

یکی دیگر از مهم‌ترین انواع بازاریابی که امروزه بسیار نیز پرکاربرد و کم هزینه است، بازاریابی ابری یا کلود مارکتینگ است. در واقع، با کمک شبکه‌های اجتماعی پر طرفدار مانند توییتر یا وبلاگ‌های فروش آنلاین، بستری فراهم می‌شود تا بازاریابی برای مشتری به‌صورت فردی صورت گیرد. برای اینکه بتوانید رابطه خوبی میان مشتری و کالای خود جذب کنید، می‌توانید با تبلیغ بر روی سایت‌های پرطرفدار، کار خود را برای بازاریابی راحت کنید. همچنین شرکت‌ها به راحتی می‌توانند تا برای بازاریابی ابری، پیامک‌های تبلیغاتی را برای افراد زیادی به‌صورت یکپارچه ارسال نمایند.

  • بازاریابی حمایتی یا سببی

این نوع بازاریابی نیز به‌گونه‌ای است که با تحریک احساسات مخاطب یا مشتری، موجب افزایش فروش شرکت و از جانب دیگر کمک یا حمایت از فرد یا موسسه‌ای صورت می‌گیرد. در واقع در بازاریابی حمایتی، مزایای اجتماعی شامل حال برند و مشتری خواهد شد و در نتیجه موجب خلق یک ارزش اجتماعی می‌شود. معمولا اگر مقاله در مورد انواع مارکتینگ را مطالعه کرده باشید، مثال‌های گوناگونی از بازاریابی حمایتی را مشاهده خواهید .به‌طور مثال می‌توان به ایجاد کمپین “درپوش‌ها را نگه‌دارید” که توسط یک شرکت بزرگ لبنیاتی شکل گرفت اشاره کرد. در واقع منظور، نگه‌داری درپوش‌های ماست بود که به رنگ صورتی درآمده است.

مشتری‌ها با خرید این‌گونه ماست‌ها و نگه‌داری درب‌های آن و در نتیجه تحویل آن به کارخانه، یک جنبش خیرخواهانه در جهت کمک به بیماران سرطان پستان راه‌اندازی کردند. اگر بیشتر دقت کنید، متوجه خواهید شد که در این حالت، فروش شرکت به‌صورت خیره‌کننده‌ای بالا خواهد رفت. شناخت انواع بازاریابی، دید درستی به شما در زمینه مارکتینگ خواهد داد و موجب موفقیت شما در کسب و کار خواهد شد.

  • بازاریابی پیامکی

همانطور که از نام این نوع بازاریابی مشخص است، با استفاده از ارسال پیامک توسط شرکت‌ها به مخاطبان به‌صورت نامحدود و ایجاد قرارداد با مخابرات، شما می‌توانید تا از محصول خود تبلیغ کنید و به عبارتی مارکتینگ انجام دهید. در انواع بازاریابی، نوع پیامکی در ایران خیلی کاربردی نیست. دلیل آن نیز این است که شرکت‌ها معمولاً خلاقیت در ارسال آن‌ها به خرج نمی‌دهند و به همین دلیل موجب شده است تا ارتباط مشتری با شرکت به حداقل برسد.

نکات مهم در بازاریابی پیامکی

  • زمان ارسال پیامک:
    توجه کنید که زمان ارسال پیامک برای بازاریابی بسیار مهم است و اصلاً نباید این نکته را فراموش کنید. به‌طور مثال زمانی که ترافیک کاری وجود ندارد، بهترین زمان برای ارسال پیامک تبلیغاتی به‌شمار می‌آید.
  • نوع مخاطب:
    حتماً با استفاده از دریافت اطلاعات از مخاطبان خود، توجه کنید که به‌صورت گسترده اقدام به ارسال پیامک نکنید و به‌طور مثال، میزان تحصیلات، محل سکونت و سن آن‌ها را در بازاریابی خود دخیل کنید و سپس این کار را انجام دهید تا موجب کاهش هزینه و افزایش بازدهی شوید.
  • تعداد کلمات پیامک:
    خیلی مهم است که به تعداد کلمات و نحوه بیان مطلب مسلط باشید. در این‌صورت به راحتی خواهید توانست تا ارتباط مشتری با کالای خود را داشته باشید. همچنین حتماً سعی کنید تا تعداد کلمات هر پیامک را کمتر از 160 کاراکتر انتخاب کنید.
  • بازاریابی خیابانی ( Street Marketing )

در این نوع بازاریابی، معمولاً در خیابان به دنبال جذب مشتری برای فرآیند بازاریابی هستند. به‌طور مثال می‌توان گفت که اپلیکیشن‌های تپسی و اسنپ از بازاریابی خیابانی استفاده می‌کنند و در این زمینه نیز تا حدودی موفق بوده‌اند.

  • بازاریابی مشارکتی ( Cooperative Marketing )

یکی دیگر از انواع بازار یابی‌ها، مارکتینگ مشارکتی است. همان‌طور که از نام این نوع بازاریابی مشخص است، هدف جلب اعتماد مشتری با مشارکت چند برند معروف بر روی بازاریابی یک کالا به شمار می‌روند. در این نوع مارکتینگ، معمولاً برای اینکه بتوانند یک محصول استراتژیک را به فروش حداکثری برسانند، در بازاریابی با یکدیگر مشارکت خواهند کرد.

  • بازاریابی با استفاده از نمونه رایگان ( Free Sample Marketing)

همان‌طور که از نام این نوع بازاریابی مشخص است، هدف اصلی، تست رایگان محصول برای ایجاد ارتباط بین مشتری و کالا است. معمولاً این نوع بازاریابی در صنایع مواد غذایی اتفاق می‌افتد. به‌طور مثال: اگر به نمایشگاه‌ها مواد غذایی تشریف برده باشید، معمولاً غرفه‌ها برای بازاریابی محصول خود از روش تست رایگان استفاده می‌کنند که معمولاً تاثیرگذار نیز است.

  • بازاریابی بین‌المللی ( International Marketing )

یکی دیگر از انواع بازاریابی که یک پله بالاتر از سایر بازاریابی‌ها به حساب می‌آید، مارکتینگ بین‌المللی است. در این نوع بازاریابی، شما علاوه بر خلاقیت، داشتن کیفیت بالای محصول یا کالا، باید دارای یک کالای به اصطلاح استراتژیک هم باشید تا بتوانید به راحتی مشتریان خود را جذب کنید. اگر محصول شما چنین شرایطی نداشته باشد، معمولاً این نوع بازاریابی جوابگوی شما نخواهد بود. به‌طور مثال، اگر شما شرکتی دارید که شمش آهن، سرب یا نقره دارید، به‌راحتی می‌توانید از این نوع بازاریابی استفاده کنید.





:: بازدید از این مطلب : 33
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 مهر 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: