4 فرمول و مولفه اصلی مدیریت بازاریابی
نوشته شده توسط : کاریاب

4 فرمول و مولفه اصلی مدیریت بازاریابی

در این مطلب به معرفی چهار مولفه اصلی مدیریت بازاریابی می پردازیم که می تواند به سازمان ها کمک کند تا مدیریت بهتری بر روی بازار داشته باشند و با فروش بهتر از رقبای خودشان پیشی بگیرند. این چهار مورد شامل محصول، قیمت، ترویج و محل است که امروزه با عنوان 4P بازاریابی یا آمیخته بازاریابی شناخته می شود. البته امروز تعاریف دیگر و Pهای دیگر هم اضافه شده است و تغییراتی در این مفهوم آورده شده است، اما وقتی دقت می کنیم، همچنان این چهار مولفه است که نقش محوری و مهم را دارد.

در واقع اگر شما می خواهید مدیریت بازاریابی بهتری را در پیش بگیرید، می توانید از این فرمول استفاده کنید و نتیجه قطعی بگیرید.

از آنجا که محصولات، بازار، مشتریان و نیازهای شما به سرعت تغییر می کند، باید به طور مستمر این چهار مولفه مهم بازاریابی را دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید که در مسیر هستید و به حداکثر نتایج ممکن برای شما در بازار امروز دست پیدا می کنید.

 

چهار فرمول اصلی مدیریت بازاریابی:

 

1- تولید محصول:

برای شروع، این ذهنیت را به وجود آورید که به عنوان یک مشاور و متخصص بازاریابی در منطقه ای  از کشور معرفی شده اید و قرار است به شرکت خود کمک کنید تا تصمیم بگیرد که در این زمان آیا این تجارت در آن کشور مناسب هست یا خیر.

سوالات اساسی مانند “آیا محصول یا خدمات فعلی شما یا ترکیبی از محصولات و خدمات مناسب، برای بازار و مشتریان امروزی، مناسب است یا خیر؟” بپرسید و این باعث می شود تا به تولید محصولی کاملتر و مشتری پسندتر، کمک کنید.

هر زمان که در فروش بیشتر محصولات یا خدمات خود مشکل داشته باشید، باید این عادت را داشته باشید که صادقانه ارزیابی کسب و کار خود را انجام دهید و این سوال بپرسید که “آیا این ها امروز محصولات یا خدمات مناسبی برای مشتریان ما هستند؟”

این سوال در هر زمانی به شما کمک می کند تا از زاویه دید مشتری به محصولتان نگاه کنید و بتوانید درک بهتری نسبت به کارایی محصولات خودتان داشته باشید. این موضوع باعث می شود از بروز فاجعه هایی که به یکباره سازمان و یا محصولی خاص را به مرز ورشکستگی می رساند، جلوگیری نمایید.

 

2- قیمت:

فرمول دوم برای مدیریت بازاریابی، قیمت است. این عادت را هم باید داشته باشید که به طور مداوم بررسی مجدد در خصوص قیمت محصولات و خدماتی را که می فروشید، طبق واقعیت های بازار فعلی داشته باشید تا مطمئن باشید که آیا قیمتی که می دهید قیمت صحیحی هست یا خیر.

بعضی اوقات باید قیمت خود را پایین بیاورید، در موارد دیگر ممکن است مناسب باشد که قیمت های خود را بالا ببرید، تا با بازار و نیاز مشتری ها همسو باشید.

بسیاری از شرکت ها دانسته اند که سودآوری برخی از محصولات یا خدمات، میزان تلاش و منابعی را که به برای  تولید آن محصول مصرف می شود را توجیه نمی کند. در خیلی از این مواقع چاره ای جز بالابردن قیمت وجود ندارد و با بالا رفتن قیمت ممکن است درصدی از مشتریان خود را از دست بدهند، اما درصد باقیمانده سود خود را برای هر فروش ایجاد می کند و اینگونه است که مدیریت بازاریابی را می توانید به خوبی انجام دهید.

البته خیلی اوقات سازمان ها استراتژی فروش خاص خودشان را دارند و برروی یک محصول سود نمی برند تا بتوانند در کنار این محصول، محصولات دیگری که سود بهتری دارند را بفروشند. همه این ها در زمره استراتژی های قیمت گذاری در بازاریابی است.

3- ترویج یا پروموشن:

سومین عادت در زمینه مدیریت بازاریابی و فروش، ارتقاء دادن محصولات شما است که به آن پروموشن (Promotion) می گویند و یکی از زیرمجموعه های پروموشن یا ارتقا فروش، موضوع تبلیغات است.

تبلیغات شامل تمام روش هایی است که شما در مورد محصولات یا خدمات خود به مشتریان می گویید و نحوه خرید و فروش آن ها را به مشتریان خود ارائه می کنید.

تغییرات کوچک در نحوه تبلیغ و فروش محصولات شما می تواند منجر به تغییرات چشمگیر در نتایج شما شود. حتی تغییرات کوچک در تبلیغات شما می توانند فورا به فروش بیشتر منجر شوند. تبلیغ نویسان با تجربه اغلب می توانند با تغییر دادن عنوان یک آگهی، میزان پاسخ از تبلیغات را 500 درصد افزایش دهند.

شرکت های بزرگ و کوچک در هر صنعت به طور مداوم با روش های مختلف تبلیغ، فروش محصولات و خدمات خود آزمایش می کنند و در اینجا این قانون وجود دارد: هر روش بازاریابی و فروش که شما امروز استفاده می کنید، دیر یا زود، از کار می افتد.

بعضی اوقات به دلایلی که می دانید کار شما متوقف خواهد شد و بعضی اوقات به دلایلی که نمی دانید این اتفاق می افتد.

در هر صورت، سرانجام روش های بازاریابی و فروش، فروش محصولات شما متوقف خواهد شد و شما باید رویکردهای جدید فروش، بازاریابی و تبلیغات، پیشنهادات و استراتژی های جدید را توسعه دهید.

4- محل:

فرمول چهارم در ترکیب و مدیریت بازاریابی، مکانی است که محصول یا خدمات شما در آنجا به فروش می رسد. عادت به بررسی و تامل در مورد محل دقیق ملاقات مشتری با فروشنده را توسعه دهید و بعضی اوقات تغییر مکان می تواند منجر به افزایش سریع فروش شود.

شما می توانید محصول خود را در جاهای مختلف به فروش برسانید و برخی از شرکت ها از فروش مستقیم استفاده می کنند و فروشندگان خود را به خارج از شرکت می فرستند تا شخصا با این افراد دیدار و گفتگو کنند. برخی از طریق تلگرام می فروشند و برخی از طریق کاتالوگ یا سفارش پستی اقدام به فروش محصولات خود می کنند.

برخی ممکن است در نمایشگاه ها یا خرده فروشی ها اجناس خود را به فروش برسانند و برخی نیز در سرمایه گذاری مشترک با سایر محصولات یا خدمات مشابه می فروشند که بسته به نوع مدیریت بازاریابی کسب و کار می تواند این روش ها متفاوت باشند.

برخی از شرکت ها از نمایندگان تولید کنندگان یا توزیع کنندگان استفاده می کنند و بسیاری از شرکت ها از ترکیبی از یک یا چند روش استفاده می کنند.

اما نکته مهم این است که محلی که قرار است محصول شما ارائه شود، بستگی به استراتژی و نوع محصول شما دارد، اینکه فردی در فروش تلفنی موفق بوده است، دلیل نمی شود که برای کسب و کار شما هم دقیقاً همین روش موفقیت آمیز باشد. فلذا با توجه به بازار و مشتریان و همچنین نوع محصولی که می فروشید، برنامه ریزی کنید.





:: بازدید از این مطلب : 31
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 مهر 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: