راهکار استفاده از بازاریابی یا مارکتینگ
نوشته شده توسط : کاریاب

بازاریابی یا مارکتینگ

بازاریابی که به زبان انگلیسی مارکتینگ نامیده می شود. مطالعه و مدیریت تبادل ارتباطات کسب و کار و مشتریان آن است و در واقع پروسه ای از کسب و کار است که ارتباطات را ایجاد کرده و باعث رضایت مشتریان می شود. و با تمرکز آن بر رضایت مشتری یکی از مهمترین مولفه های مدیریت کسب و کار است. بازاریابی فرآیندی است که طی آن به مشتری نشان می دهید چرا محصول و خدمت شما و نه رقبایتان را باید خریداری کند. اگر به این موضوع فکر نکرده اید پس عملا هیچ بازاریابی انجام نداده اید. کلید اصلی کار یافتن بهترین روش بازاریابی و پیام رسانی به مشتریان و تحت تاثیر قرار دادن آنان در مکان و زمان مناسب است.

بازاریابی چگونه تعریف می شود؟

بازاریابی کلیه فرآیندهای تولید و ارائه خدمت و محصولات از طرف سازنده یا فروشنده خدمت یا محصول را در بر می گیرد. مارکتینگ شامل تولید محصول و خدمت مورد نیاز بازار هدف، شناسایی مشتری بالقوه، ترویج محصول و خدمت و در نهایت قرار دادن آن در کانال صحیح فروش است.

اهداف کلی بازاریابی

بازاریابی دارای سه هدف کلی است:

  • جلب توجه بازار هدف
  • تسهیل تصمیم خرید مشتری
  • ارائه راهکارهایی برای اقدام به عمل آسان و بی خطر مشتری

از آنجا که بازاریابی سنگ بنای هر کسب و کاری است به همین دلیل هدف کلی مارکتینگ فروش محصولات و خدمات بیشتر است.

چهار P  مدل بازاریابی

مولفه های مارکتینگ شامل چهار مولفه محصول (Product)، قیمت (Price)، ترویج (Promotion) و مکان (Place) است که در مجموع مدل چهار P بازاریابی را تشکیل می دهند. شرکت ها از روش های متعددی برای فروش و ارائه خدمات و محصولات با هدف جلب رضایت مشتریان، جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان قدیمی خود از طریق بازاریابی استفاده می کنند.

  • فروش (Sales)
  • خدمات و محصولات (Product and Services)
  • جلب رضایت مشتریان (Customer Satisfaction)
  • جذب مشتریان جدید (Customer Attraction)
  • حفظ مشتریان قدیمی (Customer Retention)

مراحل مارکتینگ با استفاده از چهار P بازاریابی

محصول یا خدمت (Product or Services)

اولین مرحله بازاریابی، مرحله ایده سازی نام دارد. پیش از اینکه محصولی وارد بازار شود، شرکت ها در مورد اندازه، شکل، طرح، طعم، و چیزهای دیگر مربوط به محصول و خدمت و همچنین نوع بسته بندی آن ایده پردازی می کنند تا با توجه به نیاز بازار هدف تصمیم گیری کنند. سپس دپارتمان بازاریابی مفاهیم جدید محصول را با یک گروه تمرکز و انجام نظر سنجی های مربوطه آزمایش می کند تا به این صورت سطح علاقه خریداران محتمل را شناسایی کرده و برخی المان های محصول را اصلاح کنند.

قیمت (Price)

قیمت محصولات نیز از طریق گروه تمرکز و نظر سنجی ها مورد آزمایش قرار می گیرد. شرکت ها می بایست بهترین قیمت را با توجه حداکثر سود بازدهی آن تعیین کنند. یکی از روش های قیمت گذاری این است که قیمت را در سطحی قرار دهند که قابل مقایسه با قیمت رقبا قایل مقایسه باشد و در عین حال تمامی هزینه ها را پوشش داده و سودآور نیز باشد. در صورتی که شرکت محصولی را معرفی کند که پیش از آن وجود نداشته است باید دریابد مشتریان تا چه حد مایل به پرداخت هزینه آن هستند.

ترویج (Promotion)

ترویج به روش ارائه اطلاعات محصول و خدمت به مشتری مربوط می شود به گونه ای که آنان را تشویق به خرید کند. استفاده از رسانه ها، نمایشگاه، شبکه های اجتماعی، ارسال ایمیل، تلفن و .. از جمله روش های ترویج محصول به شمار می رود. هدف تمامی روش های ترویج محصول تولید مشتریان بالقوه بیشتر و یا تشویق به خرید واقعی است.

مکان (Place)

مکان به عنوان مولفه چهارم مارکتینگ به چگونی و مکان فروش محصول اشاره دارد. به عنوان مثال، سازندگان محصول را به عمده فروشان می فروشند و عمده فروشان آن را به خرده فروشان می فروشند. در بازار صنعتی، فرآیند خرید طولانی تر است و شامل خریداران بیشماری است. برخی از شرکت ها محصولات خود را در سطح محلی به فروش می رسانند و برخی دیگر در سطح ملی و یا بین المللی. برخی از شرکت ها نیز تنها از طریق دنیای مجازی محصولات خود را ارائه می دهند. تمامی تصمیات مربوط به توزیع محصول بخشی از کل فرآیند بازاریابی به شمار می روند.

انواع بازاریابی

بازاریابی می تواند به صورت دیجیتال (اینترنتی) از طریق وب سایت ها ( تار نما ها – وبگاه ها ) و یا شبکه های اجتماعی باشد که به آن دیجیتال مارکتینگ می گویند. تبلیغات و برند سازی یا مدیریت برند نیز زیرمجموعه‌ی مدیریت بازاریابی است. بنابراین تمامی فعالیت های تبلیغاتی چه به صورت محیطی،  بیلبورد، استرابورد یا بریج باشد و چه آگاه سازی مخاطبان از وجود یک برند همه زیر مجموعه مدیریت بازاریابی هستند. از هر روش بازاریابی که استفاده شود هدف یک چیز است: فروش بیشتر محصول و سودآوری بیشتر





:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 29 آذر 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: